Ursäktad Åsikt I Sport-TV

2024-06-21
Hoppsan lilla lussan.. 🤭

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/lwVr6M/tv4-ber-om-ursakt-efter-dragomir-mrsics-ord-under-fotbolls-em
⬇️
Inför EM-matchen mellan Serbien och Slovenien bjöds programledaren Dragomir Mršić in i TV4:s studio.
Där fick Mršić, som föddes i Prijedor, nuvarande Bosnien och Hercegovina, prata om inbördeskriget, som varade mellan 1991–2001, i forna Jugoslavien.
”Ärren har tagit längre tid att läka”
En av frågorna 54-åringen besvarade från programledaren Pär Lernström handlade om vad han tror ligger bakom att det har ”gått lite olika” för nationerna som bildades.
– Jag tror att skillnaden är att vi, eller Serbien, blev mer drabbade av kriget. Vi blev bombade av NATO 80+dagar. Det blev mycket trauma. Sedan är Serbien lite ”my way or the highway”. Kroaterna fick lite mer finansiering, det är en stark nation ekonomiskt och hade världen lite mer bakom sig. Historiskt sett, hur det var i världskrigen. Jag vill inte gå in för mycket på det, men Kroatien var allierade med nazisterna. Serberna har blivit mer utpekade som bovarna och det har satt sina spår. Ärren har tagit längre tid att läka, svarade han då.
Tvingades be om ursäkt
När TV4 en stund senare kom tillbaka från en reklampaus kände sig Lernström nödgad att be om ursäkt för Dragomir Mršićs ord.
– Vi ska bemöta det som sades lite tidigare i den här sändningen. Det var en åsikt som uttalades där och den åsikten står Dragomir för själv. Det är människor och invånare och personer som hört av sig som representerar andra delar av den konflikten och vi kan ha respekt för att de har andra åsikter. Det kan vi förstå. Den åsikten får Dragomir stå för. Vi vill bara vara tydliga med detta innan vi sparkar igång matchen, sade Lernström allvarsamt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram