Monetära Valspelare I Storbritannien

2024-06-21
Kampanjchefen Tony Lee utreds för att ha spelat pengar på när valet skulle hållas, rapporterar BBC. Det är sedan tidigare känt att även en av Sunaks livvakter och den konservative kandidaten Craig Williams, som stått Sunak nära, anklagats för samma brott.
Även Lees fru, den konservativa kandidaten Laura Saunders, utreds för brott. Det är dock oklart när vadslagningen har skett eller hur mycket pengar som paret ska ha spelat.
Rishi Sunak meddelade i maj att valet ska hållas den 4 juli. Det är tillåtet att göra vadslagningar om politiska händelser, som till exempel vilket datum ett val ska hållas, men det är olagligt att spela med insiderinformation.
Anklagelserna om spelfusk ger ytterligare huvudbry för Torypartiet, som ligger långt efter oppositionspartiet Labour i opinionsmätningar, och ser ut att vara på god väg att förlora makten efter att ha styrt landet i 14 år.
Ministern Michael Gove har sagt att det ”inte ser bra ut”, även om han inte kunde kommentera några detaljer.
Labourledaren Keir Starmer, som har goda möjligheter att bli landets nästa premiärminister, uppmanar Sunak att dra tillbaka sitt stöd för dem som anklagas för att vara inblandade.
– Han måste redovisa exakt vem som visste vad, säger Starmer.
Labours valstrateg Pat McFadden har skrivit till Sunak att anklagelserna visar ”ett beteendemönster” inom det Konservativa partiet, där man fokuserar på att göra en ”snabb vinst”.
Ledaren för det mindre partiet Liberaldemokraterna, Ed Davey, säger att anklagelserna osar korruption.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Norberg.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram