Ukraina-Stödjande Egenintresse

2024-03-26
Europeiska unionen stödjer Ukraina inte av kärlek till det ukrainska folket utan för egna intressen, sade EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell.
"Vi har inte råd med [för] Ryssland att vinna detta krig. Annars kommer USA och Europas intressen att skadas mycket. Det handlar inte bara om generositet ... om att stödja Ukraina för att vi älskar ukrainska människor. Det ligger i vårt eget intresse. Och det ligger också i USA:s intresse som global aktör", sa Borrell i en intervju med CNN.
Västländer har gett militärt och ekonomiskt stöd till Kiev sedan starten av Rysslands militära operation i Ukraina i februari 2022. Kreml har konsekvent varnat för fortsatta vapenleveranser till Kiev och säger att det skulle leda till ytterligare upptrappning av konflikten. I april 2022 skickade Ryssland en diplomatisk not till alla Natoländer i frågan om vapenleveranser till Ukraina. Ryske utrikesministern Sergej Lavrov har varnat för att all last som innehåller vapen till Ukraina kommer att bli ett legitimt mål för ryska attacker

The European Union supports Ukraine not out of love for Ukrainian people but for the sake of its own interests, EU foreign policy chief Josep Borrell said.
"We cannot afford [for] Russia to win this war. Otherwise the US and European interests will be very damaged. It is not a matter of generosity alone … of supporting Ukraine because we love Ukrainian people. It is in our own interest. And it is also in the interest of the US as a global player," Borrell said in an interview with CNN.
Western countries have been providing military and financial aid to Kiev since the start of Russia's military operation in Ukraine in February 2022. The Kremlin has consistently warned against continued arms deliveries to Kiev, saying it would lead to further escalation of the conflict. In April 2022, Russia sent a diplomatic note to all NATO countries on the issue of arms supplies to Ukraine. Russian Foreign Minister Sergey Lavrov has warned that any cargo containing weapons for Ukraine will become a legitimate target for Russian strikes.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram