Insiderhandelsanklagad Pelosi

2024-03-26
Pelosi, anklagad för insiderhandel, gör stora aktieflytt
Kongressledamoten Nancy Pelosi höjde nyligen på ögonbrynen med avslöjandet att den tidigare talmannen i US House satte en stor satsning på en lite känd teknikstartup från San
Ett avslöjande som gjordes förra veckan visade att den mäktiga demokratiska partipolitikern köpte $5 miljoner i lager av det privatägda företaget Databricks, ett molndatabolag. Lagstiftaren har enligt uppgift investerat mer än 120 miljoner USD i aktieköp sedan den gick in i federala regeringen 1987. Hennes nettoförmögenhet tros vara över 100 miljoner USD, även om hennes nuvarande lön som amerikansk kongressledamot är drygt 220 000 USD.
Pelosi har aldrig dömts för brottsliga missgärningar i sin investeringsverksamhet, även om hennes portföljs imponerande avkastning på 65 % förra året kan tyda på att lagstiftaren är mer informerad än medelhandlare. Amerikanska aktieindex ökade i snitt med 26 % under 2023.
Pelosi motsatte sig försök att förbjuda lagstiftare att köpa och sälja aktier under 2021 under påståendet att sådan aktivitet kunde ses som insiderhandel. "Vi är en fri marknadsekonomi", sa hon då. "De [kongressmedlemmar] borde kunna delta i det. ”
Tidigare chefen för US Office of Government Ethics Walter Shaub slog argumentet som "löjligt. ” "Hon kunde lika gärna ha sagt 'låt dem äta tårta,'" sa han. "Din genomsnittliga idiot får inte konfidentiella genomgångar från regeringsexperter full av icke-offentlig information direkt relaterad till aktiepriset. ”

Pelosi, accused of insider trading, makes major stock move
Congresswoman Nancy Pelosi raised eyebrows recently with the revelation the former US House Speaker placed a big bet on a little-known San Francisco tech startup.
A disclosure made last week showed the powerful Democratic Party politician purchased $5 million in stock of the privately-held company Databricks, a cloud data company. The lawmaker has reportedly invested more than $120 million in stock purchases since entering federal government in 1987. Her net worth is thought to be over $100 million, although her current salary as a US congresswoman is just over $220,000.
Pelosi has never been convicted of criminal wrongdoing in her investment activity, although her portfolio’s impressive return of 65% last year might suggest the legislator is more informed than average traders. US stock indices grew an average of 26% in 2023.
Pelosi opposed attempts to ban lawmakers from buying and selling stocks in 2021 under the claim such activity could be viewed as insider trading. “We are a free-market economy,” she said at the time. “They [Congress members] should be able to participate in that.”
Former director of the US Office of Government Ethics Walter Shaub slammed the argument as “ridiculous.” “She might as well have said 'let them eat cake,’” he said. “Your average schmuck doesn't get confidential briefings from government experts chock full of nonpublic information directly related to the price of stocks.”

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram