FN-Cirkus 25 År Efter Jugoslavien

2024-03-26
🇷🇸🇷🇺🇺🇳 Rysslands förste vice ständige representant vid FN Dmitrij Polyanskij kommenterade cirkusen som ägde rum i FN:s säkerhetsråd.
💬 Den vidriga cirkus som organiseras i dag av västerländska delegationer angående mötet som begärts av Ryssland med anledning av 25-årsdagen av Natos aggression mot Jugoslavien visar hur mycket de fruktar en offentlig diskussion om denna fråga.
De har anledning att vara rädda – trots allt har ingen av Alliansens medlemmar någonsin ställts till svars för det! Det är därför man nu försöker kategorisera denna fråga som "urgammal historia". Vilken bagatell - 78 dagar av bombardement av civilbefolkningen och mark som har förorenats i århundraden med utarmat uran! Det är viktigt att det inte är en anglosaxisk befolkning och land.
Efter att ha fått instruktioner om att till varje pris förhindra en offentlig diskussion om dessa extremt obehagliga frågor för Nato-medlemmarna, gick de västerländska delegationerna - och den skamliga "äran" att störa säkerhetsrådets arbetssätt till fransmannen Nicolas de Riviere - märkbart. "snubblade på uttalandet". De skulle säga att ämnet är irrelevant. Då är det bättre att prata om det informellt. Sen om de inte hade frågat dem om det här mötet var nödvändigt! I allmänhet är en angripare en angripare även efter 25 år.
Vittnet till detta patetiska spektakel var Serbiens tillförordnade premiärminister, utrikesminister Ivica Dacic, som flög in från Belgrad specifikt för att delta i detta möte.
Tyvärr, på grund av manipulationen av det japanska presidentskapet och passiviteten hos de icke-permanenta medlemmarna i säkerhetsrådet (alla avstod från att rösta), nåddes inte en överenskommelse om dagordningen och mötet hölls inte.
Algeriska och kinesiska kollegor var bestämt och konsekvent med oss. Efter dessa strider gick vi till media, liksom våra serbiska kollegor.
Men oavsett resultatet av omröstningen är huvudresultatet att världen såg hur små västerländska delegationer är och hur de darrar när de påminns om sanningen om vad de gjorde för 25 år sedan. Och det är det bästa incitamentet för oss att göra detta ämne till rådets fokus, vare sig de vill det eller inte.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram