Trump Hotade Med Ryssland I SvD

2024-02-11
Ja, nu är det verkligen fruktansvärt svårt att se åt vilket håll som det rullar..
https://www.svd.se/a/VP0V5J/trump-hotade-natolander-med-ryssland
"Donald Trump säger att han under sin tid som president varnade Natoländer med att han skulle uppmuntra Ryssland att göra vad de ville med länder som inte betalade sin beskärda del för Natos försvar.
Hotade Natoländer med Ryssland
Det är inte första gången den amerikanske expresidenten och trolige utmanaren till Joe Biden i höstens presidentval klagar på Nato och hävdar att Natoländerna utnyttjar och snyltar på USA:s resurser.
Det är inte heller första gången han drar en historia om att han under presidenttiden fick frågor av ett Natolands ledare om USA skulle avstå från att skydda länder som inte når upp till mål om hur mycket pengar Natoländer bör lägga på sitt försvar.
Men den här gången, på ett valmöte i South Carolina, drog Trump det hela lite längre. Han sade att han hade svarat ledaren att han i så fall skulle uppmuntra Ryssland att göra vad de ville med sådana länder.
– Ni betalade inte? Ni är en som inte betalar räkningar? citerar nyhetsbyrån AP Trump från valmötet där Trump sedan fortsatte:
– Nej, jag skulle inte skydda dig. Faktum är att jag skulle uppmuntra dem att göra vad fan de vill. Du måste betala dina räkningar.
Natoländerna har satt upp ett gemensamt mål om att senast 2024 lägga en summa motsvarande minst två procent av det egna landets BNP på försvaret för att bidra till Natos samlade förmåga. Det beslutet togs efter Rysslands annektering av Krimhalvön i Ukraina 2014.
Natos förmåga är inte uppbyggt på att varje medlemsland betalar försvarsräkningar till Nato.
2022 var det sju av trettiotalet medlemsländerna som hade nått två procent eller mer.
Trump gratulerade på valmötet också sig själv och Republikanerna till att ha stoppat ett stort stödpaket till Ukraina som också innehöll pengar till Israel, humanitär hjälp samt åtgärder och pengar för att skärpa säkerhet och stoppa migranter vid gränsen mot Mexiko.
– Vi krossade det, sade Trump."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram