Amerikansk Militär, 5G & Ericsson

2023-05-26

Men kan man tänka sig.... ja.

https://urgentcomm.com/2023/05/17/ericsson-targets-military-as-its-next-big-5g-customer/?fbclid=IwAR1ttQ9RAAcBQM0DVS7-BEJ-xESg3aH-RRdbgN45P8pB8eu2-VlOU1rF77A
" AUSTIN – Stort 5G-evenemang – Mike Murphy, Ericssons högsta teknikchef i Nordamerika, sa att 5G-nätverksjätten tittar på en ny potentiell kund: den amerikanska militären.
"Det finns ett stort intresse i den amerikanska regeringen nu för att anta 5G," sa Murphy under en keynote-presentation här på Light Readings stora 5G-evenemang. "Vi kommer att leverera produkter till DoD [USA:s försvarsdepartement]."
Murphy hävdade att Ericsson nu uppfyller många av de krav som den amerikanska militären har för sin 5G-utrustning, inklusive stöd för öppna gränssnitt och inhemsk tillverkning.
Ericsson startade nyligen en bredare satsning på det privata trådlösa 5G-utrymmet, efter ett ledarskap från toppkonkurrenten Nokia. Dessutom sammanfaller Ericssons nya militära ambitioner med ett program som inletts av DoD för att främja utvecklingen av 5G-nätverk vid olika amerikanska militärbaser .
Det programmet är en del av en bredare ansträngning från Pentagon för att koppla samman alla grenar av militären till ett säkert, flexibelt och globalt kommunikationssystem som sannolikt kommer att förlita sig på 5G . Redan Lockheed Martin, en toppentreprenör från Pentagon, driver sin "5G.MIL"-kampanj för att trådlöst ansluta militära produkter som stridsflygplan.
Att uppfylla kriterierna
Murphy, Ericssons CTO för Nordamerika, upprepade återigen säljarens inställning till öppen RAN och sa att alla framtida produkter kommer att ha öppna specifikationer för att låta kunderna blanda och matcha utrustning från Ericsson med andra leverantörer.
"Ericsson satsar företaget på öppet RAN på lång sikt," sa Murphy och tillade att Ericsson fortfarande är aktiv i O-RAN Alliance, föreningen som hjälper till att utveckla öppna RAN-specifikationer.
Företag som Mavenir och Dish Network har dock ifrågasatt Ericssons engagemang för öppna standarder, när open RAN kunde lossa Ericssons grepp om sina nätoperatörskunder genom att ge dem möjlighet att enklare ersätta Ericssons utrustning med utrustning från andra leverantörer.
"Ingenting kan vara längre från sanningen," sade Murphy om sådan kritik."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram