IMF & Svenska Bostadslån

2023-03-17
Ja tänk vad det förklaras från olika intressen...
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/imf-varnar-for-svenskarnas-hoga-bolan?fbclid=IwAR3mSZeB9AZTg_Ra9OmhxYBzCRobQTsRnFRYpPJqwY9qeBH5ffop7bUl8fw
" Internationella valutafonden, IMF, uppmanar myndigheterna att hålla koll på svenska bankers höga andel bolån. Samtidigt fruktar många en ny finanskris.
– Även banker som egentligen inte har några problem kan råka illa ut, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén.
Krascherna för nischbanker i USA har fått oron för en ny finanskris att sprida sig över världen och enligt flera experter finns risk för spridningseffekter. Ännu finns inga tecken på ett sådant skräckscenario, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén.
– Men det är oron för att det ändå finns på kartan som skapar den här bankfrossan, säger han.
IMF: Håll koll på svenska banker
IMF konstaterar att svenska banker visserligen har gott om kapital, men att en svaghet är den stora exponeringen gentemot fastighetsmarknaden. Framförallt pekar IMF på utlåningen till den kommersiella fastighetssektorn, som får det tufft när räntorna stiger.
Slutsatserna presenterades på torsdagen i en rapport om tillståndet i svensk ekonomi. IMF uppmanar svenska myndigheter att hålla ett extra öga på bankerna och bolånen. IMF räknar också med att tillväxten i Sverige kommer att mattas av framöver på grund av högre energipriser, stramare finansiella villkor – och sjunkande bostadspriser.
– Efter de kraschade amerikanska bankerna synas nu världens alla banker extra noga i sömmarna, säger SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram