Fängelse För Kryptoprofil

2022-12-01
Som frimärkshandel då eller...

Luftslottet som sprängdes.
Kryptoprofilen Linus Dunkers döms till fängelse.
Linus Dunkers har sedan 2018 varit i konflikt med både Skatteverket och rättsväsendet gällande sin handel med bitcoin.
Nu döms kryptoprofilen, mot sitt nekande, till fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.
Entreprenören och kryptoprofilen Linus Dunkers döms till ett år och två månaders fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. Han fälls därmed på samtliga åtalspunkter som åklagaren Katarina Mörnstad lade honom till last i Västmanlands tingsrätt. Utöver fängelsestraffet beläggs Linus Dunkers även med näringsförbud i fem år.
Skattebrottet skedde 2015, där åklagaren har menat att han undvikt att betala skatt om minst 2 miljoner kronor på sin bitcoinhandel. Bokföringsbrotten gäller både 2015 och 2016, då han i strid med lagen underlåtit att upprätta en löpande bokföring för sin verksamhet.
Linus Dunkers har förnekat brott och menat att han agerade i god tro, i enlighet med Skatteverkets dåvarande rekommendationer.
”Det är sjukt att jag riskerar dömas retroaktivt när jag bara gjort som jag blivit tillsagd hela tiden”, sa han till Di i oktober, just efter att åtal hade väckts.
Han såg sin handel som en hobbyverksamhet, men Skatteverket gjorde en revision och ansåg då att 38-åringen borde ha bokfört verksamheten som näringsverksamhet.
”Det är helt orealistiskt att jag skulle kunna ha agerat med uppsåt flera år innan Skatteverket ändrat sin uppfattning. Det är som att jag skulle bli åtalad för att ha plockat en fridlyst blomma tre år före den blev fridlyst”, sa Linus Dunkers.
Di söker Linus Dunkers på nytt för en kommentar om domen, som kan överklagas till hovrätten.
Brotten han döms för har en straffskala om fängelse i minst sex månader och högst sex år.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram