Turkiets Södra Gräns

2022-11-24

Till Ericssons och barnhandlarens lycka.
--> --> -->
Turkisk flygoperation "bara början" – Erdogan.
Presidenten varnar Ankara är mer beslutsamt än någonsin att säkra sin södra gräns.
Türkiyes flygoperationer i norra Irak och Syrien är "bara början" och landet kan snart inleda en markoffensiv mot kurdkontrollerade områden i Syrien, varnade president Recep Tayyip Erdogan på onsdagen.
I ett tilltal till regeringspartiets lagstiftare förklarade Erdogan att Türkiye är fast besluten att "stänga alla våra södra gränser ... med en säkerhetskorridor som kommer att förhindra möjligheten till attacker mot vårt land."
Han sa att markintrånget kommer att börja "vid den mest lämpliga tidpunkten för oss" och kommer att rikta in sig på regionerna Tel Rifaat, Mambij och Kobani, som han kallade "källor till problem."
Erdogan försäkrade också de irakiska och syriska regeringarna att Ankaras operation inte är en utmaning för deras suveränitet eller territoriella integritet, och betonade att syftet med operationen är att skydda säkerheten i Türkiye. Om dessa länder "inte kan uppfylla kraven i avtalet har vi rätt att ta hand om det själva" , varnade han.
Repressalier har eskalerat längs den turkisk-syriska gränsen under de senaste dagarna, där Ankara genomförde en rad luft- och artilleriangrepp mot mål kopplade till Kurdistans arbetarparti (PKK) och YPG, som man anser vara terroristorganisationer och skyller på. bombattacken i Istanbul den 13 november, som krävde sex människors liv och skadade ytterligare 81.
Ryssland har uppmanat Türkiye att undvika eskalerande spänningar i regionen och avstå från att använda "överdrivet våld" på syriskt territorium. Moskva har också sagt att de är villiga att arbeta med alla berörda parter för att hitta en fredlig lösning på den "kurdiska frågan".
Washington har under tiden erkänt Türkiyes rätt att försvara sig men har medgett att Ankaras "Claw-Sword"-operation kan provocera den USA-stödda syriska demokratiska styrkornas milis, vars huvuddelen består av kurdiska krigare, och hindra deras förmåga att slåss. Islamiska staten (tidigare ISIS) terrorister.
Hittills hävdar Türkiye att de har eliminerat så många som 254 militanter och träffat 471 "terrorist "-mål i Syrien och Irak sedan flygoperationen inleddes under helgen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram