Moskva Förklarar Målsättning I Ukraina För FN

2022-11-24

Så det är alltså ett proxykrig NATO bedriver?
Varför sa ingen det på en gång?
FN tackar för uppmärksamheten. Eller så gör dom inte det...
Moskva förklarar sina mål för Ukraina för FN.
Missilangrepp riktar sig mot ukrainsk militärlogistik mitt i Natos "proxykrig" mot Moskva, säger det ryska sändebudet till FN.
Den ryska militären använder precisionsvapen mot Ukrainas infrastruktur för att störa flödet av vapen som USA och dess allierade skickar till Kiev i syfte att förlänga konflikten, sade Moskvas FN:s sändebud Vassily Nebenzia på onsdagen.
Nebenzia talade till ett extraordinärt möte i FN:s säkerhetsråd, kallat över kollapsen av elnätet i Ukraina och Moldavien, och sade att de ryska missilangreppen syftar till att störa leveransen av vapen och förnödenheter från väst till ukrainska trupper vid fronten, genom som Nato bedriver "ett proxykrig mot Ryssland."
Moskva riktar sig inte mot civila bostäder, sade Nebenzia och hävdade att de beklagliga skadorna på bostadsområden ofta orsakas av ukrainskt luftvärn som är utplacerat i befolkade områden.
"Som ett resultat träffade missilskräp eller ukrainska raketer som har gått vilse föremål som Ryssland inte ens siktade på", sade han och pekade på bilderna som delades på onsdagen av ukrainare själva, som påstås visa fragment av USA-levererade raketer som hittats i deras skadade hem i Kiev och närliggande Vyshgorod.
"Ditt hänsynslösa flöde av vapen till Ukraina har orsakat dessa dödsfall" , sa han till västerländska sändebud vid säkerhetsrådet.
Nebenzia noterade också de "hysteriska och helt löjliga" uttalanden som kom från Kiev om incidenten den 15 november i Polen, då en ukrainsk S-300-missil dödade två bybor i Przewodow. Ändå fortsätter västerländska och till och med FN-tjänstemän att okritiskt upprepa ukrainska anklagelser, utan bevis, sade han.
Ett av Moskvas mål är att försämra hotet som den ukrainska militären utgör mot Ryssland, och det kommer att fortsätta tills Kiev intar en mer rimlig position, snarare än det nuvarande språket med hot och ultimatum, sa Nebenzia.
Onsdagens möte innehöll ett videouttalande av den ukrainska presidenten Vladimir Zelensky som anklagade Ryssland för att vara en "terroriststat", vilket Nebenzia motsatte sig som ett brott mot säkerhetsrådets protokoll om personlig närvaro.
Zelenskij följdes av USA:s ambassadör Linda Thomas-Greenfield, som anklagade den ryske presidenten Vladimir Putin för att "tydligt, tydligt beväpna vintern" och försöka "frysa [Ukraina] till underkastelse." USA kommer att fortsätta att stå med Ukraina "så länge det tar", tillade Thomas-Greenfield, medan Kiev kämpar för att "försvara sin frihet, sin suveränitet och sin demokrati."
Det ryska sändebudet påpekade också att FN har tittat åt andra hållet medan Ukraina beskjutit kärnkraftverket Zaporozhye och till och med försökt skylla på Moskva för det. Ryska trupper har kontrollerat anläggningen sedan den 28 februari. I juni började ukrainska styrkor att inleda drönare- och artilleriattacker mot anläggningen, enligt det ryska försvarsministeriet.
Förenta nationernas undergeneralsekreterare Rosemary DiCarlo uttryckte på onsdagen återigen "djup oro" över den senaste tidens "vårdslösa och bedrövliga" beskjutning av ZNPP, utan att namnge den ansvariga partiet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram