Stor Felräkning & Spårbarhet Nolla

2022-09-23
" En stor felräkning av rösterna under valnatten i Malung-Sälen leder nu till ett nytt majoritetsskifte i kommunen. Socialdemokraterna fick först alldeles för många röster och Moderaterna och Sverigedemokraterna alldeles för få.
– Anmärkningsvärt, säger Ronny Larsson (S) valnämndens ordförande.
Det är ett ovanligt stort fel i rösträkningen under valnatten i Malungs Västra valdistrikt och i vallokalen Hole Bystuga, som är orsaken till den dramatiska svängningen nu.
Definitivt resultat
Under valnatten såg det först ut att bli möjligt majoritetsskifte i Malung-Sälens kommun efter att de styrande S, C och L backade samtidigt som oppositionen och då främst Landsbygdspartiet oberoende gick kraftigt framåt.
Efter att sena förtidsröster räknades svängde det tillbaka till S fördel. Nu har det svängt igen. Och nu är det definitivt.
M vinner ett mandat
Socialdemokraterna förlorar ett mandat och Moderaterna vinner ett efter att länsstyrelsen kontrollräknat rösterna. Därmed har oppositionen övertaget med mandatsiffrorna 20-19.
Omräkningen visar att vid rösträkningen i Hole bystuga fick S 28 röster för mycket och M och SD fick totalt 24 röster för lite.
– Det kan bli fel med någon enstaka röst men det här är alldeles för mycket. Vi ska analysera det här mer nu, säger Ronny Larsson (S)"

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram