Zakharova Berättar Mer Om Biolabb I Ukraina & Tysk Inblandning

2022-04-16

https://www.rt.com/russia/553975-germany-military-biological-ukraine-zakharova/?fbclid=IwAR1Yq0s2Wbmznd0q4Z5v7ibCkLA0LFMRmUOvQRUhXLNk20IxlRAN9ys5bhk

Berlin samordnade sitt arbete med biologiskt försvar med sina amerikanska allierade, säger det ryska utrikesministeriets talesperson Maria Zakharova till RT
Direktör för UD:s informations- och pressavdelning Maria Zakharova © RIA Novosti
Intervju med direktören för UD:s informations- och pressavdelning Maria Zakharova
Fråga: Det blev känt att ryska trupper under den särskilda militära operationen i Ukraina upptäckte nya dokument om militär biologisk verksamhet i Ukraina. Kan du prata mer om detta?
Maria Zakharova: Som ett resultat av den särskilda militära operationen i Ukraina (SMO) hittade Rysslands väpnade styrkor dokument som kastar lite ljus över det biomilitära program som genomförts av det amerikanska försvarsdepartementet i Ukraina. Forskarna i programmet studerade de farligaste patogenerna – potentiella biologiska agenter för biologiska vapen som har naturligt fokus i både Ukraina och Ryssland. De undersökte också hur epidemier spreds baserat på dessa medel. Omfattningen av arbetet gör det uppenbart att en betydande, och förmodligen den viktigaste, del av informationen om det amerikanska militärprogrammet förblir dold för det internationella samfundet.
USA genomförde "inhumana" laboratorieexperiment i Ukraina – Ryssland. USA genomförde "omänskliga" laboratorieexperiment i Ukraina – Ryssland
Under en utfrågning i den amerikanska senatens utskott för utrikesrelationer den 9 mars 2022 sa vicestatssekreterare för politiska frågor, Victoria Nuland, att Washington försökte förhindra överföringen av visst forskningsmaterial från ukrainska biolaboratorier till ryska styrkor. Under pressträffar den 7, 10, 17, 24 och 31 mars beskrev chefen för den ryska försvarsmaktens strålnings-, kemiska och biologiska försvarsstyrkor Igor Kirillov USA:s biomilitära aktiviteter i Ukraina, baserat på informationen som erhölls under SMO i Ukraina av Rysslands väpnade styrkor. Han lade också fram slutsatser baserade på expertanalys. Forskare fortsätter att studera dessa material.
Fråga: Vad gör Ryssland för att se att USA ger klarhet i sitt militärbiologiska samarbete med Ukraina?
Maria Zakharova: Ryssland har offentliggjort de fakta som hittills har kommit fram i FN och andra internationella organisationer och uppmanat de amerikanska myndigheterna att ge detaljerade förklaringar, men förutsägbart verkar Washington inte vara redo att dela med allmänheten någon meningsfull information om dess militära biologiska program i Ukraina.
Vidare, uppenbarligen, anser Vita huset att anfall är det bästa försvaret och har lanserat ännu en propagandakampanj centrerad på det falska påståendet att vårt lands ansträngningar att uppmärksamma det internationella samfundet på de amerikanska militärbiologernas verksamhet i Ukraina påstås vara ingenting. mer än en rökridå, som, säger de, Moskva kommer att försöka använda för att täcka över den potentiella användningen av biologiska eller kemiska vapen under den speciella militära operationen som genomförs av den ryska försvarsmakten.
Detta grova försök från USA att avleda allmänhetens uppmärksamhet från denna farligt explosiva fråga om USA-kontrollerade biologiska laboratorier i Ukraina och att dränka den i denna "apokalyptiska sensation" fick – vid första anblicken oväntat – starkt stöd av det tyska politiska ledarskapet. Ett antal ledande tyska politiker och topptjänstemän, inklusive Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, har släppt uttalanden som efterliknar USA:s berättelse i form av rättfärdiga hot och varningar riktade mot Ryssland. Berlins officiella proaktiva verbala hållning är fortfarande i linje med den strategi som den har fört under lång tid nu i samband med Ukrainakrisen (vilket inte är till hjälp för att lösa den nu och som tidigare ledde Minskprocessen in i en återvändsgränd med dess avsiktliga pro-Kiev inriktning), men sticker ändå ut i sin flagranta cynism mot det övergripande flödet av anti-rysslandsretorik som har kommit från Tyskland de senaste veckorna.
För det första, med tanke på den avgörande omständigheten att redan innan de ryska väpnade styrkorna startade denna speciella militära operation, hade Tyskland, vid sidan av USA, bedrivit kraftfulla militärbiologiska aktiviteter i Ukraina i många år och, möjligen, fortsätter att göra det. . Vi är övertygade om att detta till stor del är det som motiverar Tyskland att vara mer aktivt, jämfört med andra EU-länder, i sina försök att tillskriva vårt land brottsplaner som rör användningen av biologiska och kemiska vapen i Ukraina och folkrepublikerna Donetsk och Lugansk, som ännu inte har befriats. med tanke på den centrala omständigheten att redan innan den ryska försvarsmakten startade denna speciella militära operation, hade Tyskland, vid sidan av USA, bedrivit kraftfulla militärbiologiska aktiviteter i Ukraina i många år och, möjligen, fortsätter att göra det.
Ryssland gör nya anklagelser om USA-finansierade biolaboratorier i UkrainaLÄS MER: Ryssland gör nya anklagelser om USA-finansierade biolabb i Ukraina
Fråga: Finns det några ytterligare detaljer om Tysklands militära biologiska aktiviteter i Ukraina?
Maria Zakharova: För att du bättre ska förstå situationen kommer jag att citera följande fakta. Sedan 2013, under det tyska federala utrikeskontorets överinseende, har den tyska regeringen genomfört det tyska biosäkerhetsprogrammet (GBP) som inkluderar partnerskapsprojekt med statliga myndigheter och forskningsorganisationer i fokusländer, vilket Ukraina blev en del av 2014, året av Maidan. Tyska specialister från institutet för mikrobiologi vid den tyska försvarsmakten (München), Friedrich Loeffler-institutet (Greifswald-Riems Island), Bernhard Nocht-institutet för tropisk medicin (Hamburg) och Robert Koch-institutet (Berlin), som är specialiserade på forskning om dödliga biologiska agens, är engagerade i praktiska aktiviteter.
Enligt det tyska federala utrikeskontoret kommer den tredje fasen av GBP att implementeras 2020-2022. Vi kan dra slutsatsen från det allmänt tillgängliga materialet att GBP:s uttalade tekniska mål inkluderar bland annat insamling av epidemiunderrättelser i tredjeländer, inklusive med användning av big data-teknik, och utveckling av partnerländernas infrastruktur för hantering av farliga biologiska agens.
Institutet för experimentell och klinisk veterinärmedicin i Kharkov är sedan 2016 Institutet för mikrobiologi för den tyska försvarsmaktens främsta ukrainska motpart, vilket vi känner till från sina egna data. De två instituten samarbetar under det ukrainsk-tyska projektet med titeln "Initiativ om biologisk säkerhet och biologiskt försvar i hanteringen av de zoonotiska riskerna vid Europeiska unionens yttre gränser." Det faktum att dess officiella mål är att "förbättra den biologiska försvars- och säkerhetssituationen" i Ukraina, "särskilt i östra delen av landet" ger upphov till den retoriska frågan om vilken gräns de tyska militärbiologerna anser vara en yttre gräns i syfte att sina yrkesintressen. Är det den rysk-ukrainska gränsen?
Institutet för mikrobiologi hävdar i sitt material att projektet är relaterat till det "potentiella hotet från biologisk terrorism" i Ukraina mitt i de oändliga fientligheterna i landets östra regioner. Det är kristallklart att detta är ett sätt att skicka ett subtilt budskap om DPR och LPR:s eventuella "inblandning" i kläckningsplaner för användning av internationellt förbjudna biologiska vapen. Genom att göra detta har den tyska militären medvetet skrämt sina ukrainska motsvarigheter under lång tid och har faktiskt psykologiskt ställt dem mot Donbassrepublikerna. Ukrainska biologiska säkerhetsexperter deltar undantagslöst i de medicinska bioförsvarskonferenserna som regelbundet hålls av den tyska försvarsmaktens mikrobiologiinstitut.
Moskva vill att USA ska kommentera Hunter Bidens påstådda koppling till ukrainska biolaboratorierLÄS MER: Moskva vill att USA ska kommentera Hunter Bidens påstådda koppling till ukrainska biolaboratorier
För att säkerställa skydd mot en potentiell biologisk attack är det självklart först nödvändigt att studera de potentiella biologiska agens med vilka det kan göras. Det är med andra ord nödvändigt att bedriva forskning inom området biologiska eller kemiska vapen. Tysklands väpnade styrkor (AFG) har tillräckligt med kunskap och praktiska färdigheter på detta område, vilket visades av den skandalösa incidenten med bloggaren Alexey Navalnys mystiska förgiftning. Specialister från AFG Institute of Pharmacology and Toxicology – en militär institution som är allierad med AFG Institute of Microbiology – lär mycket snabbt ha upptäckt spår i kroppen på den ryska medborgaren av något militärt toxin som Nato listar i Novichok-familjen. En sådan hög kompetensnivå – om, naturligtvis,
Tysklands Friedrich Loeffler-institut som ansvarar för centret för studier av de farligaste virusen och zoonotiska infektionerna på Östersjöön Riems, upprätthåller ett aktivt samarbete med det ukrainska statliga forskningsinstitutet för laboratoriediagnostik och veterinär-sanitär expertis (Kiev), statens vetenskapliga kontrollinstitut för bioteknologi och stammar av mikroorganismer (Kiev) och även med Institutet för experimentell och klinisk veterinärmedicin (Kharkov) som samarbetar parallellt med AFG Institute of Microbiology. I Ukraina har Friedrich Loeffler-institutet fokuserat på Krim-Kongo hemorragisk feber. Sovjetiska forskare upptäckte det för första gången på det ryska Krims territorium 1944.
Bernhard Nocht Institute for Tropical Medicine har koncentrerat sin verksamhet i Ukraina till extremt farliga feber – Denge, Chikungunya, West Nile och Usutu, för att nämna några.
Denna information om Tysklands biomilitära aktiviteter i Ukraina är långt ifrån uttömmande. Det kan inte uteslutas att, allt eftersom den särskilda militära operationen fortskrider, kommer ytterligare dokument att upptäckas av den ryska försvarsmakten. Enligt bekräftade rapporter samordnade Tyskland nära sitt arbete med biologisk säkerhet med sina amerikanska allierade som etablerade ett nätverk av minst 30 biologiska laboratorier i Ukraina. Utöver sin övriga verksamhet var de involverade i farlig forskning.
Vi uppmanar tyska tjänstemän att omedelbart sluta sprida falska anklagelser om vårt lands avsikter att använda vapen som är förbjudna enligt internationell lag. Vi tror att sådana uttalanden bara kan tjäna till att pressa nynazistiska bataljoner att begå fruktansvärda provokationer, och det moraliska ansvaret för deras tragiska konsekvenser kommer att delas av Berlin."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram