Ljussatt Hans Vestberg

2022-03-31
Ja just det ja, här kommer ju minsann Hans Vestberg rullande in på scenen i ljuset från verkligheten 😉
Herr Vestberg sitter i Blackrocks styrelse har varit verkställande direktör för Verizon Communications Inc. (Verizon) sedan 2018 och styrelseordförande sedan mars 2019. Före dessa roller var Herr Vestberg Verizons Chief Technology Officer och President för Global Networks från 2017 till 2018 Innan han började på Verizon 2017, var Vestberg under sex år VD och koncernchef för Ericsson, ett multinationellt företag för nätverks- och telekommunikationsutrustning och tjänster med huvudkontor i Sverige. Herr Vestberg är styrelseledamot i FN-stiftelsen och Whitaker Peace & Development Initiative. Han fungerar också som ordförande för World Economic Forum EDISON Alliance. Herr Vestberg har bott och arbetat i Kina, Chile, Brasilien och Mexiko, förutom i USA och Sverige.
Men inget av vad som sker är planerat sedan länge och han har inget stackel på sig sedan åtminstone 2012..., inte alls 😉
BTW - varför har inte Sverige en bolagspraxis med den verkställande direktören som ordförande för styrelsen, kan det möjligen ha med möjligt utkrävande av ansvar att göra....

https://www.di.se/nyheter/verizon-foll-da-steg-hans-vestbergs-bonus/?fbclid=IwAR1rzPIur7zXhediBfdvQ-VbOsK1vzYCM4TSTTYH9eUfBqN4KX11HYd7jTY

" Teleoperatören Verizon jämförelseindex S&P500 Telecoms fortsatte under 2021 den starka trenden från året innan, och steg med 20,5 procent.
Verizons aktie tappade däremot 11,6 procent, från att 2020 ha backat med 4,3 procent.
”2021 var ett transformativt år för Verizon som kommer att tjäna som katalysator för oss”, skrev vd Hans Vestberg när sista kvartalets rapport presenterades.
Under året ökade samtidigt det sammanlagda ersättningspaketet till Hans Vestberg, från motsvarande 166 miljoner kronor 2020 till drygt 189 Mkr för 2021.
Svenskens fasta årslön ligger kvar på 1,5 miljoner dollar, 13,9 Mkr.
Men en kontantbonus på motsvarande 35,6 Mkr, en aktiebonus på 134,8 Mkr och övriga ersättningar på 4,8 Mkr gör Hans Vestberg till den bäst betalde svenske vd:n ännu ett år.
Han är, i linje med amerikansk praxis, även ordförande i bolaget.
Det totala ersättningspaketet framgår av de handlingar som amerikanska bolag är skyldiga att lämna in till landets finansinspektion, SEC.
Verizons rörelseintäkter steg under 2021 till 1.242 miljarder kronor, en uppgång med 4,1 procent. Däremot sjönk det operativa kassaflödet från motsvarande 389 miljarder kronor till 367 miljarder.
Vid årsslutet var det fria kassaflödet 179 miljarder kronor, mot 219 miljarder ett år tidigare.
”Vi levererade på alla våra mål 2021 och gjorde stora framsteg på våra fem vägar mot tillväxt. Vi avslutade året med starkt operativt och finansiellt momentum”, kommenterade Hans Vestberg det vid bokslutspresentationen.
Just det operativa kassaflödet är intressant i Verizon, eftersom det avgjorde 30 procent av de rörliga ersättningarna för bolagstoppen.
Enligt SEC-handlingarna överträffades det uppställda målet för operativt kassaflöde, vilket alltså gav fullt bonusutfall.
Kursutvecklingen, alltså vilket värde Hans Vestberg har skapat för ägarna, var över huvud taget inte en parameter i bonusberäkningen.
Hans Vestberg har nu arbetat i fem år på Verizon efter att ha fått sparken från Ericsson.
Där var han vd mellan 2010 och 2016, bland annat den period då Ericsson misstänks ha mutat terrorsekten IS i Irak.
Hans Vestberg kom inledningsvis till Verizon som teknikchef. I augusti 2018 blev han vd, från och med mars 2019 är han även ordförande.
Med förra årets ersättning har Hans Vestberg tjänat cirka 800 Mkr på uppdraget för operatören."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram