19-åringen David Colombo från Tyskland twittrade på tisdagen att han hittat brister i en tredjepartsmjukvara som används i ett mindre antal bilar från Tesla. Bristerna gör det enligt 19-åringen möjligt att låsa upp dörrar, starta bilen, se om någon är i bilen, blinka med ljuset samt starta stereon, bland annat.

”Jag tycker att det är ganska farligt om någon genom fjärrstyrning kan spela musik på högsta volym eller öppna dörrar/fönster medan du kör på motorvägen”, skriver David Colombo på Twitter.

Bloomberg har intervjuat 19-åringen som visade skärmdumpar och annan dokumentation, men bad nyhetssajten att inte publicera detaljer eftersom den påverkade organisationen ännu inte hade publicerat en säkerhetsuppdatering.

Läs mer: Här är ”Track Mode” – gör Teslan till en racer

Enligt David Colombo skaffade han sig tillgång till fler än 25 bilar i 13 länder och valde att gå ut med det på Twitter eftersom han inte lyckades få kontakt med ägarna direkt.

Han påpekar att han inte kan fjärrstyra själva körningen av bilen.

David Colombo säger att han har varit i kontakt med Teslas buggjägarprogram, dit man kan rapportera säkerhetsproblem och få betalt för fynden. Han ska även ha varit i kontakt med tredjepartsleverantören av programvaran.

Tesla har inte kommenterat händelsen.