Sagt Respektive Gjort

2017-02-27

En lite gråmulen Måndag i slutet på Februari så kan vi alltså konstatera att ingen gång har utrikesministern och försvarsministern, svärmat för vad som i det svenska folkmedvetandet skall verka som motpoler i den geopolitiska strategiska kulissen, i en sådan utsträckning som nu. Vi kommer alltså uppenbarligen att välförtjänt hamna emellan stolarna Bigtime!

Allt detta ger upphov till allvarliga frågor om hur den nuvarande Svenska regeringen och för all del även de tidigare, kan bekänna sig å ena sidan vara en kraft för de mänskliga rättigheterna och uttrycka sig driva en utrikespolitik baserad på «universella mänskliga värden», upprätthålla demokrati, mänskliga rättigheter och rättsstatsprincipen och ändå, ändå precis tvärt däremot, behålla en massiv vapenhandel med dödliga vapen runt om i världen, beväpna regimer som är raka motsatsen till vad den Svenska regeringen påstår sig tro på och försvara, när det gäller mänskliga rättigheter. Hyckleriet är nu bara så uppenbart och så enormt i ljuset av verkligheten.

I kärnan av den Svenska regeringens ståndpunkt om «mänskliga rättigheter» finns alltså hyckleriet alltid närvarande när detta undersöks inom ramen för Svensk vapenförsäljning. Den Svenska regeringen har ju alltid hävdat särskilt en helig bild av sig själv och den tror nästan på allvar att deras retorik gör att den är en stor kraft för «universella mänskliga rättigheter» runt om i världen, alltså trots de fullkomligt uppenbara motsättningarna mellan sin förda politik och sitt beteende, men kanske framför allt att Svenskar har högre krav och mer ädla moraliska föreställningar än andra kulturer och länder, när detta i själva verket är gravt osant och istället det rakt omvända i verkligheten.

Vad den Svenska regeringen hatar framför allt är därför att få sin självbild krossad och att exponeras för de två ansiktens hyckleri som den är. Den tiden är nu ovillkorligen här och att inte ha adresserat detta som riksdagsman, är bara att vara en del av problemet istället för en del av dess lösning.

Regering och Riksdag kan givetvis inte på ett enda effektivt sätt svara på frågor om dessa inkonsekvenser och de motsägelser som finns i deras uppmålade retoriska bild på den ena sidan, och verkligheten av deras beteende, politik och praxis på den andra, när de konfronteras med verkligheten. Det är hög tid att den Svenska riksdagen och regeringen nu menar mer allvar med sin retorik om mänskliga rättigheter och omgående lägger ner den inhemska vapenexportindustrin, eftersom den kommer att lägga ner sig själv i alla fall, om inte genom vår så genom andras försorg.
16864913_10210439125229253_3055027284131747390_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram