Ur Ockrarnas Mun

2017-02-27

Ja som sagt, att den ickeproduktiva belastningen skulle vara någonting annat än just ickeproduktiv, kan bara vara en föreställning hos människor som läser tidningsartiklar som denna.

"Men gulle då, bankerna försvarar sina 92 miljarder i vinst genom att skylla på en "lägre genomsnittlig avkastning på eget kapital".

Det var då rätt ordval, "eget" kapital, eftersom kapitalet har ett nominellt värde i ert egna betalningsmedel, som ni själva styr prisbildningen på.

Er affärsidé är att vinstmaximera genom att skapa så mycket räntebärande skuldkrediter som möjligt under så lång tid som möjligt, är det konstigt att ni kommer att få ett visst överskott av kapital som drar ner det procentuella nettoresultatet? Eftersom resten av samhället är fullständigt beroende av era skuldkrediter för att bedriva handel alltså? Och hur bra är det att ni binder kapital eftersom skuldkrediterna som sagt är räntebärande?

Hela artikeln är läsvärd bara för att se vilken egennyttig smörja som kan produceras av samhällets värsta ockrare."//A.S.

#folkresningen #bankreform #defria

I fjol var bankernas genomsnittliga avkastning på eget kapital 11,5 procent. Det kan jämföras med snittet för andra före­tag som låg på 13,7 procent. Vi ställer oss frågan på vilka grunder det tycks ha etablerats en myt om att bankerna gör…
svd.se

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram