U-P-P-R-Ä-T-T-H-Å-L-L-A F-Ö-R-T-R-O-E-N-D-E-T.

2016-09-02

De kommer att kalla det slumpmässigt. De kommer att kalla det en tillfällighet eller ödets nyck eller till och med skylla allt på sina ideologiska motståndare. I slutändan kommer de så småningom kalla det en naturlig utveckling av händelser; en social och ekonomisk utveckling. De kommer att kalla det oundvikligt. Inget av detta kommer att vara sant. Det finns inget naturligt inom en totalitär ram - det är en maskin som är omsorgsfullt utformad bit för bit och del för del, som upprätthålls av händerna på ett fåtal utvalda tyranner och som matas med arbetsmarknaden, offer och rädsla för oskyldiga.

Nästan tre år efter det att vi först förklarat varför Abenomics är ett misslyckande, börjar verkligheten i Japans ledsna ekonomiska tillstånd äntligen sippra in och under natten var det ingen annan än en av Shinzo Abes mest betrodda rådgivare som varnade för att han börjar se en chans att Abenomics inte får ett bra slut. En dag efter att Koichi Hamada, en frispråkig tidigare Yale University professor som är bland kretsen av ekonomer som Abe dras med för att få idéer, föreslog att BOJ bör försöka "tjäna pengar" på utländska obligationer och medgav att "Jag har studerat ekonomi i mer än 50 år och jag har trott att det som fungerar i världen mestadels fungerar i Japan samt "Hamada, 80, sade vid ett seminarium i Tokyo. " Men under de senaste sex månaderna, jag börjar se det finns en potential för att Abenomics inte fungerar så bra."

Som vi däremot har sagt i åratal, om du tror att centralbankernas motivation är att skydda eller utveckla de nationella ekonomierna, då kommer du aldrig att förstå varför de gör de saker som de gör . Först när människor är villiga att acceptera det faktum att centralbankernas uppgift är att undergräva de nationella ekonomierna till förmån för de privata bankerna kan de förstå centralbankens agerande.

U-P-P-R-Ä-T-T-H-Å-L-L-A F-Ö-R-T-R-O-E-N-D-E-T.

Här är problemet som nu skrämmer "vanliga" marknader - många daytraders är giriga, men inte nödvändigtvis så dumma att de inte är logiska utifrån detta. De vet mycket väl att det enda pelare som håller upp aktierna på rekordnivåer har varit centralbankernas ingripande, att göra som Abe har gjort. En viktig del av detta ingripande har även varit användningen av nära-nollränta. Det vill säga, billiga och fria dagslån genom centralbanken har tillåtit banker och andra företag att förbli "lösningsmedel", och dessa lån har varit det bränsle som företag och banker har använt för företags återköp av aktier. Vilket har hållit kurserna stigande.

Företagens återköp har varit en primär drivkraft för marknadens rally som förmodligen "räddade" världen från den pågående deflationskapitalförstöringen. År 2015, uppköpen nådde historiska nivåer och samlade ihop till en av de största aktieåterföringarna i historien. Även om dessa återköp gör lite eller ingenting för att läka realekonomin, gör de verkligen underverk för aktieportföljerna. Genom att köpa upp sina egna aktier, ökar företag värdet på resterande aktier genom ett juridisk knep med varumärket. Och i processen, ökar dessa företag också det totala upplevda värdet av de globala aktiemarknaderna.

Tänk för ett ögonblick om dessa lån aldrig slutat. Föreställ dig vidare bakåt i tiden att sådana lån har varit en pågående stöttepelare i vårt finansiella system och aktiemarknaderna i allmänhet. Nu, fråga dig själv, vad skulle hända om bolagen beroende av dessa fria lån plötsligt var tvungna att betala ränta på dem?

Utan gratis pengar från centralbanken kommer bubblan på aktiemarknaderna slutligen och grundligt implodera, krascha ner för att möta alla andra fundamenta.

14141690_10208787189011880_8628585273811917058_n

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram