Brasilien & Centralbanker

2016-09-02

Så på tal om Dilma och centralbanker igen då. Medan de traditionella medierna varit inriktad på gårdagens primetime brasilianska skådespel, alltså och nämligen Dilma Rousseff stående inför riksrätt och omröstning i senaten, som passerade friktionslöst som väntat med en betydande majoritet för att permanent ta bort Rouseff från presidentskapet och säkerställa att hennes ersättare, Anglozionisten Michel Temer inte behöver avgå förrän tidigast 2018 (såvida denne impopuläre politiker inte också blir åtalad under tiden....), vad som därför har givit mycket mindre press är den pågående förstörelsen av den brasilianska ekonomin som har misslyckats med att se även en antydan till uppgång under de senaste månaderna trots förändringen i den styrande administration....och ett OS.

Här är lite av de senaste fantastiska uppdateringarna.

Enligt de senaste ekonomiska data fortsätter arbetsmarknaden att implodera: arbetslösheten steg till 11,6% med skaran av arbetslösa uppgående till 11,8 miljoner (en ökning från 8,6 mn för ett år sedan)

Vad som är mest fascinerande är dock som vanligt att trots den alltför tydliga ekonomiska depression som nu rasar i Brasilien, som blir gradvis sämre per månad, så fortsätter börsen att stiga med en prissättning i en Fenix-liknande återhämtning, som även Goldman medger nu kommer att ta " 4-5 år, eller kanske längre. " Varför denna exempellösa ökning av det finansiella tillgångspriserna? Enkelt, ett berg av centralbanksskapad likviditet som finner sin väg in i någon marknad som erbjuder även ett minimum av inkrementell avkastning, såsom Brasilien. Ack, för dem som frågar när divergensen nedan stängs och Bovespa smärtsamt sammanstrålar med gravitationen, har vi inget svar.

14100533_10208787272653971_3512897952064744479_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram