Kaos på Sidenvägen

2015-12-27

Man kan säga att för Kaosimperiet, började verkligen spelet med en CIA-stödd kupp i Iran 1953, när USA äntligen stötte på, ansikte mot ansikte, att det berömda Eurasien genomkorsats i århundraden av Sidenvägen, och får för sig att erövra allt.

Endast sex decennier senare, är det klart att det inte kommer att vara en amerikansk Sidenväg under det 21-århundradet, utan precis som sin gamla föregångare, en kinesisk. Peking verkar för vad man kallar "ett bälte, en väg" som är inbyggd i det 21: a århundradets konflikt mellan det vikande imperiet och Eurasienintegrationisterna. Nyckel konspirationer inkluderar perenn Natoexpansion och imperiets besatthet i att skapa en krigszon ut i Sydkinesiska sjön.

Eftersom det strategiska partnerskapet Peking-Moskva analyserar detta, är den oligarkiska eliten som verkligen styr Kaosimperiet böjd åt inringning av Eurasia - med tanke på att de till stor del har uteslutits från ett integrationsprocess som bygger på handel, handel och avancerade kommunikationslänkar.

Peking och Moskva har tydligt identifierat provokation efter provokation, i kombination med obeveklig demonisering. Men de kommer inte bli instängda, eftersom de båda spelar det mycket långa spelet som kallas för strategi.

Rysslands president Vladimir Putin insisterar diplomatiskt på att behandla väst som "partner". Men han vet, och de insatta i Kina vet också, det är inte en "partner" på riktigt. Inte efter Natos 78-dagars bombningar av Belgrad 1999. Inte efter målmedveten bombningen av den kinesiska ambassaden. Inte efter non-stop Nato expansionism. Inte efter ett andra Kosovo i form av en olaglig kupp i Kiev. Inte efter krascher i oljepriset från Gulf petrodollar amerikanska kunder. Inte efter Wall Street-orkestreade kraschar av rubeln. Inte efter USA och EU: s sanktioner. Inte efter krossandet av kinesiska A-aktier med hjälp av amerikanska fullmakter på Wall Street. Inte efter non-stop sabelskrammel i Sydkinesiska havet. Inte efter nedskjutningen av Su-24.

In his seminal 'Fall of Rome: And the End of Civilization,' Bryan Ward-Perkins writes, "Romans before the fall were as certain as we are today that their world would continue forever... They were wrong. We would be wise not to repeat their complacency.”
rt.com

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram