Olika sorters Olja

2015-12-28

Så med avseende på tankbilar vid turkiska gränsen:

Naturligtvis är kurdisk råolja lika "papperslös", som ISIS olja med tanke på att tekniskt sett, så hör den till Bagdad och inte Erbil, men vi lämnar detta därhän tills vidare. Det viktiga här nu är att vissa av kurderna vill att du ska tro att ingen av de nästan 12.000 tankbilarna parkerade på Zakho innehåller någon alls av ISIS råolja även om mer än en kurdisk säkerhetstjänsteman berättade specifikt för Al-Araby al-Jadeed att Zakho är nyckeln som transiterings punkt.

Dessutom, notera nu timingen. ISIS tappar mark och är på väg att ge upp Ramadi till irakiska styrkor. Man undrar verkligen om inte Jihadistkoncernens finansieringsbehov ökar precis när som ryssarna skär av deras intäkter och detta tvingar Baghdadi att få så mycket av oljan igenom så snabbt som möjligt medan han fortfarande kan.

Slutligen är det också värt att notera att det finns något skändligt över det hela. Det vill säga, Peshmerga betalas ut med pengar som Erbil samlar in genom att sälja kurdisk råolja och Peshmerga kämpar mot ISIS. Det är således perverst att kurderna tydligen låter ISIS att använda sina egna transitvägar för att säkra finansieringen gruppen behöver för att fortsätta bekämpa ISIS. Alltså Kurderna har samma infiltrationsproblem grundat på enskilda nyttosyften som alla andra.

I vilket fall som helst, så undrar vi hur länge det dröjer innan Bagdad ger gröna lampor till ryska luftinsatser över Irak, och hur Moskva kommer att hantera sammanblandningen av kurdisk råolja med ISIS olja.
7365_10206905549932079_5444372226671991169_n.jpg

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram