Vår del av allt i ett

2015-06-01

Spider_web_with_dew_drops-326x159

Det är inom dessa turbulenta tider som vi nu befinner oss, som villkoren intensifieras i samband med ett ständigt växande allmänt medvetande om den verklighet som vi står inför. Denna trend av realiseringar till högre medvetande sker i skymningslandet av ett tidigare paradigm för kontroll och underkuvande, som nu står inför demontering rakt framför våra ögon.

Vad är utmärkande för dessa senare skeden vi nu upplever är den allt snabbare takt av oförutsedda typer av förändringar som vi går igenom. Det är inte bara våra egna personliga perspektiv som förändras i en exponentiellt växande takt, både individuellt och tillsammans med andra, utan även utanför-realiteter som påverkar våra liv på alla nivåer, genomgår också stora förändringar som påverkar våra individuella föränderliga perspektiv. Allt blir ett i en alltmer tydlig omfattning.

Vad betyder då detta för oss som helhet? Efterhand som gamla paradigm smulas sönder framför våra ögon, kommer endast ett högre medvetande observera dessa dynamiska interaktioner från ett tillräckligt fristående perspektiv tydligt nog för att se vad som verkligen utvecklas runt omkring oss. Detta gör det möjligt för oss att uppfatta betingelser tydligt liksom att reagera medvetet på dessa annars bara förvirrande skiftande förutsättningar och då att vidare ändra perspektiv och att anpassa oss till realiteter. Dessa ökade skillnader mellan de med allt snabbare växande medvetande och en allt mer i koma varande majoritet, är både en fantastisk möjlighet och den potentiella dödsstöten, allt beroende på vårt personliga svar och att tillräckligt många nu försöker. Vårt kommande lidande skapar vi själva.

Detta kan låta som en bisak, men häng med mig i detta; vi genomgår en medvetandets dynamik som mänskligheten aldrig har upplevt tidigare. Vi går från att vara kollektivistiskt materiellt orienterade till att bli intellektuellt emotionellt orienterade. Vi går från det yttre till det inre som primär källa för vårt tänkande och våra känslor. Det är ett enormt steg i utvecklingen.

Det är ett medvetet val vi har att kliva in i dessa roller som ges av denna omvandling. Du vet inte vem du är, du vet det bara till delar trots att du är den människa som känner dig själv bäst och du kommer heller aldrig att till fullo få veta detta, ingen kan bli fullkomlig. Men ju mindre som du vet om dig själv, desto mindre kommer du då också att kunna förstå av eller om andra människor, eftersom alla människor bara är sina egna tankar. Så vi måste alltid försöka att förstå oss själva bättre, att utvecklas som människa för att bättre kunna förstå sin omvärld. Du är dina egna tankar och ingen annans, de finns i dig och ingen annanstans.

warriorrole-326x159

Det är alltså ingen liten sak och det kommer sannolikt att kosta dig ditt liv - att leva. Om du nu alltså inte kommer att bli odödlig - gud, som del av alltet. Så det är alltså någon form av priset för att vara levande som kostar dig ditt liv? Där ett liv utan känslor uppenbarligen inte är något liv. Varför då inte leva livet till fullo för något med djupare mening och betydelse för allas bästa? Varför bara leva halva livet till hela tiden. Såvitt jag är orolig för någon med någon känsla av verklig övertygelse, som är värd sitt salt, så har vi redan passerat den oåterkalleliga punkten för ingen återvändo. Det allmänna medvetandet har vuxit sig för stort och katten kan aldrig mer stoppas in i lådan. Nu går vi vidare eller hem till Södern.

Att ändra kursen till ett nytt liv är minst av allt fysiskt. Det är en process som börjar i hjärta och sinne. När det lägre medvetandet är rationellt övertygat av högre påverkan av större verklighet och potentiella livsvägar, så utvecklas beslut naturligtvis och våra fartyg börjar vända. Det tar sjömil för att ett fraktfartyg eller ett kryssningsfartyg ska komma till en helomvändning av sin kurs - kontrakurs - givet hastigheten. Vad är som häpnadsväckande är hur rodret fungerar kring en otroligt liten balanspunkt, det är ungefär som byte av vår personliga vilja - att släppa våra föreställningar, något som bokstavligen skapar ett vakuum som drar det mäktigaste av fartyg till en medvetet styrd kurs. En liten förändring i oss själva innebär en förändring av hela världen.

Ännu mer direkt, så ger nu alla våra motsägelser och krav på rättning av vad som omedelbart krävs för att åtgärda de allvarliga omständigheter som har lurats på mänskligheten och som hotar vår existens, en ökad hastighet på förändringarna runt omkring oss.

Denna i systemet inneboende brådska, gör sådana till synes drastiska beslut att aktivera och ta på sig rollen som den medvetna krigaren till ett ganska lätt val i min räkning (sjöterm igen).

Vi är vid tidpunkten för en sorts naturens envishet av alltet. Jag vet att det inte bara är jag som upplever detta övertygande. Ord är som spakar som öppnar portar och dörrar, och det här meddelandet kan vara din inkörsport till att erkänna den roll du är avsedd att spela och kanske stärka dig i din övertygelse om vad du redan egentligen vet i ditt hjärta, men som ännu inte gör det möjligt för dig att till fullo kunna förverkliga dig själv i ditt liv. Att gå vidare.

Carl Norbergs foto.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram