Krisrael rullar dit det lutar

2015-06-01

Tony Blairs tid som Mellanöstern sändebud representerande USA, Ryssland, FN och EU har äntligen kommit till ett slut .

Åtta år efter att han tillträdde rollen, har Blair lämnat in sin avskedsansökan och lämnade bara en fråga: hur kommer det sig att en krigsförbrytare någonsin blev ett "fredssändebud" i första hand?

Kan det vara så att trots allt för att vara en riktigt krigsförbrytare så måste man ha fått Nobels fredspris?

Folket i Mellanöstern - och stora delar av världen - har ställt sig denna fråga ända sedan Blair utsågs till kvartettens man i Jerusalem, ett högtidligt och uppsåtligt hopplöst uppdrag att föra "fred" mellan israeler och palestinier. Syftet att upprätthålla konflikten är bara så uppenbart för någon med en halv fungerande hjärna.

Var verkligen hans nya uppdrag någonting som skulle tvätta blodet från händerna efter katastrofen av Bush-Blairs invasion av Irak och de hundratusentals oskyldiga som dog som ett resultat? Det kan faktiskt ingen tro på.

För araberna - och för britter som förlorat sina nära och kära i hans kaotiska krig i Irak - var Blairs utnämning givetvis en förolämpning. Mannen som aldrig sa att han var ledsen för hans politiska katastrofen, dök helt enkelt upp i Jerusalem fyra år senare och med ett team som spenderat miljontals dollar inom bostads- och flygpriser, och lyckades åstadkomma absolut ingenting under de nära tio år som följde.

Blair som inte bara verkade likgiltig för det massiva lidande som palestinierna utsattes för - dessutom var han klart impotent för att förhindra det - och han tillbringade mycket av sin tid borta från tragedin i Mellanöstern, med rådgivning till stora och bra kopplingar till muslimska diktatorer, med att tala om för världen - till Israels stora tillfredsställelse - om de faror som representeras av Iran.

http://stopwar.org.uk/…/only-israel-will-miss-tony-blair-th…

Only Israel will miss Tony Blair: blundering war criminal appointed 'peace envoy' Robert Fisk 30 May 2015. Posted in News For Arabs and Britons who lost their loved ones in...
STOPWAR.ORG.UK|AV STOP THE WAR COALITION

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram