Rök och speglar som aldrig förr

2015-05-28

Vi noterar intresserat att riksbanken måste agera kraftfullt för att upprätthålla förtroendet för systemet, enligt den förre finansministern.

Detta med de forna kombinationerna av rök och speglar tycks väl då alltså ha fungerat sisådär med avseende på kopplingen till verkligheten, men vi har ju stort förtroende för att politiker är ansvarstagande och verkligen inte främst vill gynna sig själva på andras bekostnad i sin politiska gärning.

Att det i verkligheten är ett enskilt kontrollerat kreditbaserat system som är skuldmättat och befinner sig i stagflation är dock någonting som vi misstänker kommer att göra bankpalatspaladinerna mycket upprörda, över att det kommer till allmänhetens kännedom alltså.

Som en given Anglozionistoligark en gång uttryckte saken - om människor förstod hur det här systemet fungerar så skulle det vara revolution imorgon.

http://www.di.se/…/borg-inflationen-ar-dod---riksbanken-ma…/

Inflationen är i praktiken död i Sverige, och det innebär bland annat att Riksbanken bör agera oförutsägbart och kraftfullt.
DI.SE
Vill du fortsätta läsa texter av Carl Norberg?

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram