Analys en dag som annan.

2014-12-26

Vitrysslands president Alexander Lukasjenko har sagt att statlig kontroll över priserna kommer att finnas kvar i republiken och uppmanade företagen att inte räkna med en liberalisering av prispolitiken efter införandet av ett paket med nödåtgärder från regeringen och centralbanken.

"Jag var sagt, och såg det framför mig själv, att en del av våra banditistiska -tjänstemän har berättat för entreprenörer, affärsmän och alla sorters tjuvar att de bör vänta tills runt (januari) 9 eller 15, allt kommer att liberaliseras här, och de skulle kunna få vad de inte har kunnat få förrän nu. Folk bara helt enkelt ber om att vara du vet var. Jag vill säga att trenden, som är på modet så att säga nuförtiden, mot kontroll över de inhemska priserna kommer förbli för alltid, sade "Lukasjeno vid ett möte som fokuserade på landets ekonomiska utveckling på fredagen.

Vi gissar att destabiliseringsinsatserna mot Lukasjenko kommer att accelereras...

Vitrysslands president Alexander Lukasjenko har sagt att statlig kontroll över priserna kommer att finnas kvar i republiken och uppmanade företagen att inte räkna med en liberalisering av prispolitiken efter införandet av ett paket med nödåtgärder från regeringen och centralbanken.

"Jag var sagt, och såg det framför mig själv, att en del av våra banditistiska -tjänstemän har berättat för entreprenörer, affärsmän och alla sorters tjuvar att de bör vänta tills runt (januari) 9 eller 15, allt kommer att liberaliseras här, och de skulle kunna få vad de inte har kunnat få förrän nu. Folk bara helt enkelt ber om att vara du vet var. Jag vill säga att trenden, som är på modet så att säga nuförtiden, mot kontroll över de inhemska priserna kommer förbli för alltid, sade "Lukasjeno vid ett möte som fokuserade på landets ekonomiska utveckling på fredagen.

Vi gissar att destabiliseringsinsatserna mot Lukasjenko kommer att accelereras...

Efter två år av ekonomisk tortyr och finansiell förstörelse, har Abenomics äntligen rätten att kröna sig med den keynesianska kejsarens pris: reallönerna kraschade 4,3%, mest under det 21-århundradet, och Japans legendariska sparande, som toppade på 23% under 1975, vände bara till negativt för första gången någonsin - sedan 1955.

samurabe

Så i ljuset av syftet med Abenomics - att öka reallönerna - snart känt som Kamikazenomics, när det för ungefär en månad sedan avslöjades att Japans ekonomiske skuggrådgivare är ingen mindre än Nobelpristagaren Paul Krugman, visste vi att det var bara en tidsfråga innan den japanska ekonomin imploderar. Terminalt. Vi kunde ha hållit andan för det tog inte längre tids väntan på den sista natten med gänget, när fördämningen av japanska ekonomiska data brast och ganska mycket säkert klargjorde Japans övergång till misslyckad keynesiansk statsstatus.

Klokman

Faktum är att efter gårdagens urusla japanska ekonomiska uppgifter, tvivlar vi även på att de mest lobotomerade keynesianska voodooprästerna - de svenska - har något positivt kvar att säga om Abenomics: inte bara fetmissade kärninflations förväntningarna och gör nu klart avmattningsläget trots att Japan öppet tjänar pengar på hela bruttot av emissionerna.

Som tur är för världen så bara Sverige svenska krusbär har.

Efter två år av ekonomisk tortyr och finansiell förstörelse, har Abenomics äntligen rätten att kröna sig med den keynesianska kejsarens pris: reallönerna kraschade 4,3%, mest under det 21-århundradet, och Japans legendariska sparande, som toppade på 23% under 1975, vände bara till negativt för första gången någonsin - sedan 1955.

I ljuset av syftet med Abenomics - att öka reallönerna - snart känt som Kamikazenomics, när det för ungefär en månad sedan avslöjades att Japans ekonomiske skuggrådgivare är ingen mindre än  Nobelpristagaren Paul Krugman, visste vi att det var bara en tidsfråga innan den japanska ekonomin imploderar. Terminalt. Vi kunde ha hållit andan för det tog inte längre tids väntan på den sista natten med gänget, när fördämningen av japanska ekonomiska data brast och ganska mycket säkert klargjorde Japans övergång till misslyckad keynesiansk statsstatus.

Faktum är att efter gårdagens urusla japanska ekonomiska uppgifter, tvivlar vi även på att de mest lobotomerade keynesianska voodooprästerna - de svenska - har något positivt kvar att säga om Abenomics: inte bara fetmissade kärninflations förväntningarna och gör nu klart avmattningsläget trots att Japan öppet tjänar pengar på hela bruttot av emissionerna.

Som tur är för världen så bara Sverige svenska krusbär har.

Lite mer av det mer uppenbara geopolitiska temat för utvecklingen.

Således, i utbyte mot rysk olja, gas och uran, betalar västvärlden Ryssland med dollar, köpkraft som konstlat omvandlas mot olja och guld genom insatser i väst. Men Putin använder dessa dollar bara för att dra till sig fysiskt guld från väst i utbyte, för ett pris satt i US-dollar, som på konstgjord väg sänks av samma väst.

Och det är inte förvånande. Eftersom den amerikanska dollarn inte är en kinesisk produkt, och inte heller en rysk energiresurs. Det är bara ett mellanfinansiellt instrument för avveckling - och en onödig mellanhand. Och det är brukligt att utesluta onödiga mellanhänder från samspelet mellan två oberoende affärspartners.


Det bör noteras separat att den globala marknaden för fysiskt guld är extremt liten i förhållande till världsmarknaden för fysiska oljeleveranser. Och särskilt världsmarknaden för fysiskt guld är mikroskopisk jämfört med helheten av världsmarknaden för fysisk leverans av olja, gas, uran och varor.

Västvärlden har aldrig ställts inför sådana ekonomiska händelser och fenomen som sker just nu. USSR sålde snabbt guld under nedgången i oljepriserna. Ryssland köper snabbt guld under nedgången i oljepriserna. Således Ryssland utgör ett verkligt hot mot den Anglozionististiska modellen av petrodollarns världsherravälde.

Klockan går tick tack tick tack...

en ovälkommen fångst

Och i ljuset av att BoJ numera officiellt är utsedd till soptunna och likviditetsförsörjningsmotor för den Anglozionisitiska bankhegemonins finansiella tillgångssida - snar mindre känt som börskursökningen, så har världen varit långsam med att vakna upp till en ny verklighet där Kina är nu den de facto IMF suveräna backspärren lender of last resort, när vi konstaterade att en PBOC swap-lina var tänkt att minska betydelsen av den amerikanska dollarn, om Kina och Ryssland måste hjälpa varandra att övervinna en likviditetskris, något som vi först noterade för över två månader sedan.

I själva verket blev det faktiskt redan den här veckan så att Bloomberg rapporterade att " Kina ger Erbjudanden till Ryssland med Hjälp i form av valutaswap Förslag . " Men för att fullt backa upp Ryssland ifrån en SWIFT-värld där dollarn är allenarådande, var det nödvändigt ett extra steg: lanseringen av direkt FX handel som involverar de ryska och kinesiska valutorna, antingen punktvis eller kontinuerligt framåt, vilket inte bara skulle göra valutahandeln mer effektiv och kringgå dollarn helt, utan också tillåta ryska företag att koppla till budgeten i kinesiska Yuantermer. Det är därför ingen överraskning med det är just detta saknade steg som tillkännagavs under natten, och som kommer att genomföras med start på måndag.

Så medan USA fortsätter att paradera med "förstöra" den ryska ekonomin, även om det främst innebär krossning av Europas ekonomi, så fortsätter Ryssland och Kina att bli knuffade av väst, allt närmare ett monetärt och strategiskt samgående, tills en dag, som vi länge har förutspått, Kina och Ryssland kommer tillkännage en gemensam valuta, som backas upp av både Kinas "överraskande" guldreserver och Rysslands råvaruhandel. Då, om inte förr, kommer det att bli riktigt intressant.

14170955808_ffde756c02_b

Den västerländska alliansen har endast ett alternativ för att säkra sin globala kontroll och det är att dominera Kina och det enda sättet att dominera Kina är via rysk energi. Således har den västerländska alliansen all anledning till krig med Ryssland. Beteende (för rationella sinnen) är alltid logiskt betingade så att vi kan använda logik för att komma till verkligheten bakom beteendet genom att titta på de logiska resultaten av olika åtgärder. Om en åtgärd verkar vara skadlig för ett visst ämne som till exempel nationens bankstyrda - politiska klass, då vore åtgärden ologiskt grundad och kommer därför inte att antas. Om en åtgärd är den enda kurs som ger överlevnad för en nation, eller mer träffande alltså dess politiska klass, då kan du vara jävligt säker på att åtgärder kommer att vidtas. Om man sedan tittar på den ryska konflikten ur perspektivet av ett logiskt sammanhang, blir det verkligen inte upp till debatt om huruvida den västerländska alliansen måste vara angriparen eller inte.

Men så ok, väst gör vad vi behöver för att säkra vår dominans och kanske finns det arbetarklassfolk som kan komma överens med sig själva om en sådan politik. Det låter enkelt nog enligt Reuters John Lloyd. När han lägger ut texten, de två alternativen för Putin och Ryssland är att antingen förlora eller förlora dåligt. Men när John drar ut huvudet ur VA-gången eller beslutar att tala med någon integritet snarare än att sälja ut sig själv som en politisk böneutropare, kommer han att erkänna att det inte kommer att bli så enkelt. Kinas framtida tillväxt är beroende av rysk energi, och så därför vidare själva Ryssland. Som sådan kommer Kina aldrig tillåta den västra alliansen att krossa Ryssland eftersom Kina förstår att slutmålet är inte en dominans av Ryssland utan av Kina självt. Jag gjorde den punktten klar i den tidigare artikeln, att Kina inte bara kommer att öka i ekonomiskt, vilket vi redan har sett genom exempel med signerade energiavtal och nu anger de uttryckligen att de kommer att stödja den ryska ekonomin, men om kommer till det, kommer Kina att vara beredd att kliva in militärt, de har inget val.

banksters-5

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram