Den ryska björnen och obligationer

2014-12-17

Aurora-Borealis-Clean-672x372

Och i ljuset av att USA nyss lanserade att twitterkampanj för att destabilisera Kuba och det idag slutna avtalet om nyvunnen välvilja, så tror vi naturligtvis inte alls att man nu har fått ett erbjudande som man inte kan motstå som till exempel handlar om den Anglozionistiska bankhegemonins kopplingar till detta:

Den främsta fokus som gäller för marknaderna nu är om Fed fortsätter att konstatera att det kommer att höja räntan efter " en avsevärd tid. " Verkligheten är den att Fed kan inte och kommer inte att höja räntan någonstans nära "normala" nivåer vid någon punkt någonsin igen, eftersom det skulle spränga det finansiella systemet.

Så låt oss gå igenom det här tillsammans.

För närvarande har USA över $ 18 000 000 000 000 i skuld. USA kan aldrig betala av detta. Det är inte något spekulativt uttalande ... USA har utfärdat över 1 biljon $ i nya skulder under de senaste åtta veckorna bara för att man inte har pengar att betala av räntorna på skulden som kommer på grund av det förflutna.

Eftersom USA inte har så mycket pengar, kan USA nu bara utfärda nya lån för att betala pengar till räntekostnaden istället för att betala tillbaka den gamla skulden.

Detta är anledningen till att Fed BEHÖVER att räntorna så låga som möjligt ... varje liten förändring i skattesatser eller räntor innebär att USA snabbt kommer att hamna i en nedåtgående spiral mot konkurs. Faktiskt , innebär varje höjning av räntorna med 1% mellan $ 150- $ 175.000.000.000 eller mer i räntebetalningar på USA: s skuld per år.

Så Fed vill hålla räntorna låga, eftersom det gör USA: s skuld - räntekostnadsbelastning betydligt mer funktionsduglig - hanterlig. Detta är anledningen till att Fed håller på med skruvningar av språket som bankprosa i termer av " efter en lång tid " , trots att priserna redan borde vara markant högre baserat på Taylorregeln, samt tillståndet i den amerikanska ekonomin: det i allt bara ett knep för att låtsas Fed har ett verkligt val i frågan. Det finns inga val alls.

Men det finns en ännu större berättelse här.

För närvarande sitter amerikanska banker på över $ 236 000 000 000 000 i derivat .

Av detta är 81% ($ 191 biljoner) baserade på räntor.

Med andra ord, för närvarande har amerikanska banker satsat ett belopp som motsvarar mer än 1.100% av USA: s BNP på räntorna.

Gissa vilka banker gjorde detta?

Japp - Big Five: JP Morgan, Citigroup, Goldman Sachs och Bank of America.

Med andra ord ... det är för stort för att misslyckas ... just de banker som Fed har räddat, och gjort allt den kan för att stötta.

Vad är oddsen för att Fed kommer att höja räntan kraftigt och riskera att blåsa upp dessa företag i drömbaserat digitalkonfettidamm? Tjaeee, någonstans mellan NOLL och ingenting.

Glöm centralbankspråket och dess möten. Den verkliga historien är en annan om en
$ 100 000 000 000 000 obligationsbubbla (egentligen mer som en $ 200 000 000 000 000 räntebubbla baserat på obligationer). När den går sönder, det spelar ingen roll vad Fed säger eller gör.

Så att låta statsobligationsmarknaden i Ryssland haverera med riskerna spridningseffekter? Naaaaeee...

15967612212_70001d0c5b_b

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram