Illusioner graviterar mot verkligheten

2014-11-25

AZ ansvar

Ryssland ligger där det ligger och vill inte vara ett imperium, eller en stormakt, eller en värld polis eller en hegemon. Allt Ryssland vill är att vara ett * normalt * men, och detta är viktigt, ett * verkligen suveränt * land. Man vill kunna sköta sig själv. För att uppnå detta har Ryssland uppenbarligen några grundläggande grundläggande regler hon verkligen tror på:

Vänd dina fiender till neutrala, dina neutrala kontakter till partners, dina partners till vänner och dina vänner till allierade. USA - AngloZionisterna - kan bara konceptualisera två kategorier: vasaller och fiender.

Säkerhet är alltid och nödvändigtvis kollektiv. Om din granne inte känner sig säker, då är du inte heller säker. Den amerikanska AZ - hegemonin känner sig endast säker då den kan hota alla, som ett resultat av vilket, känner alla sig hotade.

Internationell rätt är verkligen betydande frågor för ryssarna. Varför? Eftersom de vill ha en multipolär värld och att detta därför i sin tur, skapar mandat för att "spelreglerna" (folkrätten) godtas. USA vill en unipolär värld som därför har inget behov alls av internationell rätt.

För Ryssland, är användningen av militära styrkor därför en sista utväg och ett misslyckande för diplomatin. För USA är användandet av våld som bekant en del av vad man kallar "diplomati". Vi känner väl till beteendet genom begrepp som "demokratiutveckling" och "mellanösterns enda demokrati"

Vad vi har att göra med här är en djup civilisationskonflikt. Dessa är två fundamentalt oförenliga sätt att se på världen, två ömsesidigt uteslutande civilisationsmodeller som inte kan samexistera, än mindre samarbeta. Den ena vill dominera, den andra vill kunna sköta sig själv.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram