Vårt trasiga inre och yttre

2014-11-04

att laga sin själ

Så en liten påminnelse om vad som är det viktigaste att förstå nu. Det finns en självdestruktiv mekanism inbyggd i vårt monetära bytessystem, alltså vårt system med hur pengar skapas och får sitt värde, det är konsekvenserna av detta vi nu ser i lågornas sken . Ett samhälle utan fungerande bytessystem till handel blir ett samhälle utan fungerande arbetsdelning och är i en akut existentiell kris.

Nuvarande penningsystem utgör därför ett allvarligt nationellt hot. Vi måste inse att penningsystemet måste ändras, det utgör roten till det onda. Bara ett hållbart monetärt system till grund för bytessystemet ger oss möjligheten att bygga en hållbar ekonomi och därmed ett hållbart och rättvist samhälle i framtiden. Bankernas rätt att skapa krediter ur ingenting som grundas på deras rätt att skapa den inlåning som blir utlåning ur ingenting måste upphöra och rätten till att skapa pengar måste återföras till samhället.

I sin nuvarande form på det rådande finansiella systemet är alla förslag till politiska program fullkomligt meningslösa eftersom de saknar ekonomiskt grundade fundament när bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken.

De ansvariga som har medverkat till upprätthållandet av utvecklingsriktningen som har lett oss dit vi nu är och som har motverkat - inte har verkat aktivt för - en förändring till långsiktig hållbarhet för samhället, måste hållas ansvariga för detta.

Penningsystemets dysfunktionalitet har en lång rad negativa effekter som under systemcykels slutskede (före ett sammanbrott) i allt tydligare drag träder fram och som vi alla nu kan bli varse i dag: alla tävlar mot alla om en minskande mängd pengar ute i samhället, då det per definition alltid finns för lite pengar i systemet för att betala den växande kostnaden räntan.

Räntan gör att några få inom finansekonomin ackumulerar alltmer skuldtitlar (pengar) samtidigt som resten blir alltmer skuldsatta. Alltfler måste gå bankrutt så att andra kan betala sina räntor i en ekonomisk dödsspiral där allting strömmar upp till toppen. Några stater måste låna för mycket så att andra stater kan exportera sig friska. Skuldernas omåttliga tillväxt måste bemötas med en lika omåttlig ekonomisk tillväxt, när skulder täcks av ett prestationskrav. Vi måste därför prestera mer och konsumera mer – till varje pris.

Tillväxt är därav alla ekonomers och politikers envisa mantra för att behålla detta vansinniga system som gynnar dem själva. För bara genom tillväxt kan vi ens försöka komma ikapp den exponentiella räntekostnadstillväxten av våra skulder.

Jag tar detta igen........följdriktigt så ökar vår skuld automatiskt ju mer vi försöker tillfredsställa dess räntekrav. Så vi kämpar förgäves hur vi än gör. Systemet måste rent matematiskt sluta i ett sammanbrott då skuldbördan växer mot oändligheten. Under tiden ökar prestationspressen på människorna, på naturens och våra sociala system. Likt människorna kommer även naturens system alltmera ur balans. Tillväxttvånget respekterar inte alls behovet av återhämtning. Samhällen är tvungna att spara på jakt efter möjligheter att klara av en allt tyngre skuldbörda. Se på åtstramningspaketen i många länder och den ökande sociala instabiliteten. Samtidigt förväntas alla att konsumera så att det blir tillväxt och vi kan betala tillbaka en omöjlig skuld. Detta är en ekvation som inte går ihop, detta är en ekvation som bara balanserar i helvetet.

Allvaret i vårt nuvarande tillstånd i samhället kan inte överskattas. Vi lever i mycket svåra tider, men återigen, svaret är alltid enkelt. Koppla ur, lossa de mentala bojorna och avgifta dig från bedövningen, till oavsett möjlig grad. Våra egna liv och de vi älskar är beroende av det. Att upprätthålla vår fredliga men ändå väckta sans medan världen går bärsärkagång i polariseringskulisserna är vårt största testamente. Det vi delar med andra informationsmässigt är naturligtvis vårt livs blod och det med alla som är villiga att lyssna. Men vår grundläggande livsstil måste därför också vara fast förankrad i sökandet efter sanning, och därmed förberedd för verkligheten.

Detta konstruerade delta som bildar sammanflödet av medialt vansinne skapar ganska påtagliga psykosociala strömmar och det är en stor fråga i samhället idag och för människor runtomkring oss. Många mår påtagligt sämre nu. Många håller verkligen på att brottas med detta och de behöver tröst och uppmuntran, mörkret lägrar sig nu stilla inuti människor. De kanske inte förstår sitt emotionella ursprung som mer medvetna gör och inser inte att det mesta är nästan helt och hållet bara påhittade bedrägerier, men bara att vara stadig och vänlig -artig - när man delar information med en lugn attityd talar sitt tydliga språk och stabiliserar känslor.

Om man inte vet var man har varit så kan man inte veta var man är, men när vi nu upptäcker att vi i alla fall inte är där vi trodde att vi var, så kan vi också enkelt konstatera att vi genom död räkning kan navigera oss tillbaka genom vår egen kognitiva dissonans, till konstaterandet att resan varken började eller såg ut så som vi tidigare trodde att den gjorde. Så till slut när vi navigerat oss fram igenom oss själva till vår emotionella slutdestination, så blir det enda som blir kvar - våra individuella uppriktiga och ärliga försök att vara sanna mot oss själva, i våra försök att öka vår emotionella självförståelse i verkligheten. Vi växer med tiden under ledning men vi måste gå själva i våra tankar.

populist-movement-672x372

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram