Samla på andras skulder - av Lincoln

2014-11-01

Lincoln:

Ur bankens perspektiv är det som står på ditt konto alltid bankens skuld på kronor till dig – banken kan betala skulden genom att du gör t.ex bankomatuttag..Bankens konton kan mao ALDRIG innehålla kronor – kontot kan enbart innehålla bankens skuld på kronor till dig.

Mao när vi betalar varandra genom bankernas kontosystem får vi mer eller mindre av bankernas skulder på våra konton. Vi får aldrig mer eller mindre av kronor på våra konton. Vi använder mao nästintill alltid bankernas skulder som betalmedel och ytterst sällan kronor (mer än när vi använder kontanter – men kontanterna uppgår ju endast till ca 3% av penningmängden så de är nästintill försumbara i sammanhanget som betalmedel). 97% av penningmängden består mao av bankenas skulder på kronor och är alltså INTE kronor.

Bankerna talar gärna om att de tar en risk och att banken måste ta betalt för den risken. Klart det finns en risk i att ”låna ut” skuldsedlar” i form av kontopåhitt på kronor som bankerna aldrig haft. Det fanns en risk för guldsmeden också när han försökte ”låna ut” skuldsedlar på guld som han inte hade. På den tiden brukade guldsmeden betala den risken genom att hängas i närmsta träd. Idag ska bankirerna ha betalt – man kanske skulle börja tillämpa lite gamla traditioner gällande riskbedömning igen?

Ju mer vi ”sparar” på våra konton desto större blir mao risken då fallhöjden blir större för bankerna – för det är ju, som sagt, bankernas skulder vi sparar på – INTE kronor. Vi ska spara till pensionen genom att öka vårt innehav av bankskulder. Staten måste spara på bankskulder så att staten kan bli så rik att staten kan betala för den allmänna välfärden.

Penningsystemet är skapat av parasiter på en logisk grund som är helt sinnessjuk. Ändå har vi politiker som med alla medel försöker att framställa detta vansinne som den bästa av världar (troligen då de är totalt okunniga om att det faktiskt fungerar som ovan). Du kommer aldrig höra en politiker säga som det är
-”Ledsen, men vi har inte råd att ge pensionärerna en dräglig pension för staten har inte sparat ihop tillräckligt med bankskulder”.

För ingen låtsas se vansinnet i att ”spara” på bankernas skulder och tro sig bli rikare ju mer av bankens skulder man har på kontot. För det är maximerat vansinne! Jag menar om Nisse ger mig 500 000 av sina skulder och säger:
-”Kolla, nu är din pension säkrad, du har ”sparat ihop” mina skulder”
skulle jag ju bara skaka på huvudet och hånskratta åt honom.

Men faktum är ju att vi ”sparar” på bankernas skulder på våra konton och hoppas att de ska växa. Varför överhuvudtaget ha ett system som bygger på att man ska maximera sitt innehav av någon annans skuld? Det är ett totalt sjukt system. Varför ha ett system där staten och kommunen inte har råd att ta hand om våra gamla då staten inte heller har ”sparat” ihop tillräckligt av bankskulder på sina konton? Varför inte ha ett system där man kan spara kronor på konton?

Det enda som håller ihop det här vansinnighetsbygget är att skräddarna, parasiterna, har fullkomlig kontroll över vad och hur saker framställs. Politiker och ekonomer är lärda att svamla skit dom inte förstår när skräddarna av bankernas skulder drar i trådarna på marionetterna.

http://parasitstopp.wordpress.com/2014/11/01/vi-maste-spara-pa-bankernas-skulder-for-att-fa-rad-hur-sinnessjukt-ar-inte-det/

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram