Ljuset inom oss själva

2014-10-12

sungazing-219712-326x159

Den värld vi lever i är en storslagen illusion. Vi arbetar ständigt själva för att kunna matas vidare med vad som i princip i allt väsentligt är en regi för ett massivt bedrägeri mot oss själva som människor och individer. Vi måste därför skära oss loss ur det manuskript som leder oss till vår egen kognitiva formatering, som leder till vår ovillkorliga ofärd och undergång.

Varje större system som är på plats i vår omgivning är byggt - regisserat - för rädsla-baserad kognitiv formatering. Utbildnings (indoktrinerings) - systemet, organiserad religion, hälsovård (sjuk - vård), media ... osv. Ingen gren som har varit möjlig att påverka och styra med detta syfte är undantagen makten välvilliga insatser i detta. Allt som har varit möjligt att påverka är påverkat och ingenting sker av en slump. Makt är kraft att bryta motstånd och utan motstånd bli makt som funktion också obsolet.

Slå bara på nyheterna; det är i allt bara frågan om rädsla - propaganda, propaganda och propaganda, avsedd att förlama vårt medvetande, få oss irrationella och möjliga att utsätta för önskade opinionsbildningsmässiga effekter. När var det senaste gången du tittade på nyheterna ( INTE allsång!) och det fick dig att må bra? Och vem som helst med en halv hjärna ser nu rakt igenom allt detta mediala moras som rent nonsens förevigat.

Vi blir hjärntvättade till sakligt obetingade trossystem och manipuleras in i konflikter. Dela och erövra, härska genom söndring, fungerar som en slags charm på oss när vi programmerats med rädsla och vi ser andra "sidan" som "annorlunda" enbart på grund av kognitivt formaterande - värderingsgrundande - etiketter som vi så gärna sätter på allt. Judar, muslimer, kristna, amerikaner, Eskiltuna-bor, vita, svarta, Moderater, socialdemokrater ... osv. Vi söker oss fortfarande i stor utsträckning självmant in i den fålla - gruppering - där vi inbillar oss att vi skall finna och få känna vår trygghet – som befriar oss ifrån vår rädsla. Trots att vi kan se det helt uppenbara i att den styrande maktens främsta syfte är och alltid måste förbli att skapa just denna polariserande indelning grundad på rädslan inom oss själva.

Ingen kan därför av därtill helt naturliga själ minnas det tillfälle, när landets ledning utifrån upplysning motiverade vad som utgjorde de altruistiska grunderna och som
därför var av nöden tvunget att låta verka till ledning för samhällets långsiktiga fortlevnad.

Att få oss att självmant fästa vår identitet till dessa etiketter för indelning är därför vad som gör att vi skiljer oss åt för att lätt kunna delas upp och låta oss bli intellektuellt erövrade och styrda, det är därför också vad som skiljer oss själva ifrån att kunna enas och skapa samförstånd. Det är det här inte så lite stela sättet för kategorisering som positionerar oss som brickor för illvilliga agendor och som gör oss möjliga att styra, när vi helt eller delvis släpper vårt fokus på de sakfrågeställningar som ligger i vårt egentliga intresse att adressera. Den intellektuella höjden på vårt beteende imponerar inte.

Så många människor manipuleras till ilska och våld genom rädsla baserad på formatering och visning av medmänniskor som något annat än sig själva. När vi släpper etiketterna och ser alla andra som bara en annan aspekt av oss själva, kommer vi helt enkelt att tvingas till att inte skada någon. Indelningar i ismer och politiska inriktningar gör gällande att människor som individer inte får sina känslor betingade grundat på sin egen emotionella självförståelse, vilket kan sägas vara en intellektuell inställning med en rimlighet som hör sedan länge svunna tider till

Vi måste mer och snabbare börja förstå att om vi inte kan förstå oss själva så kan vi inte heller förstå någon annan. Resan börjar alltid inåt och där måste alltid all förändring ha sin källa och ursprung.

Om vi inte kan förstå vår egen kognitiva emotionella formatering, alltså kan förstå vad som utgör grunderna för hur våra egna känslor etableras, så kommer vi heller aldrig att kunna förstå någon annan människas känslor och då inte heller korrekt adressera vad som utgör den bristande länken i kedjan till samförstånd. Så vi måste alltid sträva vidare både för vår egen skull och för alla andras.

Den emotionellt patetiska "elitens" kärlek krig, våld, död, förstörelse och allt bygger på rädsla – deras egen rädsla för sig själva. Den speglar i allt väsentligt deras eget förakt för sig själva och deras eget behov av yttre bekräftelse för att stilla sin egen upplevda inre ångest – rädsla - skapande tomhet. Krig är därför oerhört lönsamt för dem och ger dem stor yttre bekräftelse. Krig skapar mer kontroll. Krig är en massiv generator för rädsla hos andra, och de lever därför också bokstavligen högt på vår rädsla genom sin upplevda kontroll av känslostyrningen.

Vi håller själva upp korthuset av rädsla; det är på tiden att vi går iväg, lämnar teatern och börjar bygga något bättre. Detta börjar inom oss själva.

Så det är bara genom att släppa det gamla som vi kan åstadkomma det nya. Utan att våga släppa sina gamla föreställningar - på teatern eller inte - så kan inte någon människa gå vidare i sig själv och utvecklas som individ och människa, då sitter man fast, eller ännu värre börjar tro att man är fullkomlig.

Vi måste sluta kompromissa och dagtinga med vår egen moral för pengarna och egot – när vi bara tittar utåt för att slippa se vår egen ofullkomlighet. Vi måste sluta att offra vårt emotionella väsen på rädslans altare för att bara möjligen få uppleva en dag till då det kanske möjligen kommer att synas ett ljus i den allt mörkare tunneln av våra egna känslor. Det är dags att vi kliver in och tar vår egen makt över oss själva och som Gandhi så vältaligt sagt, "var den förändring vi vill se i världen."

Fler och fler människor börjar vakna upp till den sanna naturen av allt, var inte rädd, allt kommer att bli bättre, våga lita på din egen sanna natur som människa, det är ju ändå trots allt vad du är, men ifrågasätt dig själv och grunderna för din kognitiva formatering. Många ser redan nu rakt igenom hela illusionen och väljer därför att utveckla sin egen emotionella självförståelse framför rädsla och de hjälper till att åstadkomma förändringar till vår planet genom upplysning till vidare ledning och upplysning.

Nya och förbättrade lösningar som rent faktiskt är till nytta för mänskligheten, finns egentligen redan färdiga och fler är vidare under utveckling ur alla aspekter av livet (energikällor, utbildning, näring, ekonomiska system ... etc). Vi ser glimtar av storhet mitt i kaoset i världen. Förändringen sker nu snabbt. Förändringen händer nu.

Vi håller verkligen på att bryta oss ut matrisen för den kognitiva formatering som har hållit våra sinnen och själar som fängslade i årtusenden. Som tidigare nämnts är överträdelser av gränserna i det emotionellt kognitiva landskapet ett utmärkt sätt för att börja ändra "programmeringen", men detta måste alltså också för alltid fortlöpande göras på ett djupare plan av envar. Vi får aldrig sluta att försöka fortsätta att utvecklas som människor, vi får aldrig ge upp oss själva. Det är vägen och målet

Vi är mycket mer kraftfulla än vad vi har betingats att tro ...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram