Nobels fredsprisvinnaren

2014-10-04

Även om man inte kan låta bli att fnissa när den mottagande administrationen av Nobels fredspris har lanserat minst 7 offensiva krig, https://firstlook.org/theintercept/2014/09/23/nobel-peace-prize-fact-day-syria-7th-country-bombed-obama/ , främst mot kolväterika muslimska länder med i stort sett inget förhandsgodkännande från kongressen hittills, har Obama åtminstone visat vett nog att inse att upprätthålla riktigt "gjord för propaganda media" i optikförvrängande frågor, även om hans underliggande handlingar var själva definitionen på hyckleri.

Och sedan hände något. Som rapporterats av Yahoo News, har Vita huset för första gången erkänt att de stränga normer som President Obama införde förra året för att undvika civila dödsoffer från amerikanska drönarattacker gäller inte för USA: s militära operationer i Syrien och Irak. Vita huset uttalande bekräftar att den lösare politiken kom som svar på frågor om rapporter om att så många som ett dussin civila, däribland kvinnor och barn, dödades när en Tomahawk missil slog byn Kafr Daryan i Syriens Idlib provins på morgonen den 23 september.

Vänta, det var faktiskt några som undrade under vilka rättsliga befogenheter som den Nobelsfredsprisvinnande-administrationen hade att döda oskyldiga människor?

Hur vågar de: vet de inte ens att Obama har fått Nobels fredspris, så ingen av hans handlingar är föremål för någon granskning: säkert har presidenten själv sin egen bästa moraliska censur.

Men för att sätta skitsnacket åt sidan, det är ganska enkelt, den nedersta raden här:

för att hjälpa Qatar korsa Syrien med egen Gazprom-förbipassering av NATURGAS pipeline till Europa, och utplåna samma ISIS man själv skapade för att få en anledning till interventionen, och som har orsakat så mycket huvudbry för Saudierna, som i utbyte mot att få USA att bomba ISIS gått med på att dumpa priset på råolja, dela upp OPEC, skicka oljepriset söderut och orsaka en rysk budgetkris ...

Obama har inte bara noll betänkligheter för att döda oskyldiga kvinnor och barn , utan även för att göra så som han har gjort klart att Irak och Syriens kvinnor och barn är inte ens värda att kallas människor.

I själva verket, som en annan karismatisk diktator för flera decennier sedan hävdade, att de är "undermänniskor" och därmed inte rättsligt värda lika mycket.

 

http://news.yahoo.com/white-house-exempts-syria-airstrikes-from-tight-standards-on-civilian-deaths-183724795.html

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram