Vi är så förvånade, eller?

2014-08-26

age of terror

För några dagar sedan när vi konstaterade , lite på skämt, avseende den till synes imponerande strategiska planering bakom ISIS jihadister och deras ambitioner att bli en " geopolitisk faktor för råvaruhandel" (när det avslöjades att ISIS hade sålt säden som hade stulits från de Irakiska regeringen till regeringen), så konstaterade vi hur väl insatt i hur den moderna världen ISIS var: "från att snabbt ta kontroll över (dvs råna) en centralbank på guld som givetvis är tryggt borttransporterat, vidare till att erövra det senaste och bästa i USA:s militärutrustning , att iscensätta en fantastisk blitz-kampanj som har resulterat i skapandet av ett kalifat och lägga under sig den största delen av norra Irak och en tredjedel av Syriens inklusive alla de tidigare ländernas oljefält , man skulle nästan bli förlåten för att anta att vissa oerhört mycket mer strategiska sinnen ligger bakom vad som åtminstone på papperet skulle kunna vara en mycket mer oorganiserad kraft.

Nu, tack vare Bloomberg vi kan bättre kvantifiera denna strategi, och nära nog sätta högsta formaliserade radnummer på ISIS ansikten, så att säga: "Den islamiska staten, som nu kontrollerar ett område med Irak och Syrien, som är större än i Storbritannien, kan tjäna mer än $ 2.000.000 dollar om dagen i intäkter från oljeförsäljning, utpressning, skatter och smuggling, enligt amerikanska underrättelsetjänstemän och terroristbekämpningens finansexperter. "

Med andra ord, en välsmord regeringsmaskin, och inte bara det, utan en som har en oändligt större nettoförmögenhet än USA och som med ett nettovärde av vissa $ 2 000 000 000 (som alltså stiger med $ 2.000.000 per dag), så har den islamiska staten även ett "värde" på blyga $ 17 + biljoner mer än USA, som i stället för eget kapital liksom alla andra finansieras helt genom skuld, och allt mer skuld, tack vare det innevarande systemets inneboende natur och karaktär.

Problemet:

Kort sagt skulle ISIS ha helt enkelt varit den senaste aktören i Petrodollarslingans ring, om bara det hade haft något bättre diplomatiska förbindelser med USA, men alla Jihadister tycks inte vara helt entusiastiska inför eventuell kognitiv dissonans. Så när det gäller valet av valuta hittills verkar ISIS inte ha en viss given benägenhet för handel med gröna papperslappar eller drömbaserad digitalkonfetti, vilket innebär att under de kommande månaderna bör man räkna med strategiska "scouting" insatser från både Ryssland och Kina, djupt under radarn naturligtvis I de skuggiga gränderna i Reqqa.

Men poängen, och där man kan alltså vara säker på den västra hemisfären är inblandad, är följande:

Det är inte helt klart var de ska lagra alla dessa pengar, men det kan finnas sätt att faktiskt göra det på.... Oavsett om det är i ett bankkonto, man måste lägga dem någonstans .

Uuuhm, bara spekulationer här naturligtvis, men har någon verkligen tänkt på att kolla HSBC och JPM: s databas för "privat klienter"? Som vi vet, alltså bara en tanke...: klart att världens största banker aldrig skulle sänka sig så lågt som till att finansiera och tvätta pengar för världens mest barbariska och fruktade terroristorganisationer bara för att rädda sina egna balansräkningar.

God morgon

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram