Hegemonidöden

2014-08-14

14711793958_fcf7232397_b

Globala kriser utlöser förödelse på alla nivåer i tillvaron, för att bara inte nämna den stora kostnaden i människoliv. Om vi ska lära av historien, men det verkar som om vi kanske ännu en gång måste ändå spänna oss för - ännu en storm - inom en snar framtid, eftersom vår innevarande situation markerar slutet på detta saeculum och början på ett nytt ekonomiskt paradigm i linje med mer positivt ordentliga balanser avseende handel, skulder, och politik.

USA försöker att skjuta upp krisen genom att trycka ännu mer pengar i form av en digitalkonfetti, som allt färre vill godta som betalningsmedel för handel med varor och tjänster, men detta skapar valutakrig med nästan alla stora intressen i världen.

Som historien har visat oss gång på gång, skapar detta - orsakar - denna fördröjning genom hur pengar skapas någonting som kommer att endast förvärra problemet, inte bara genom att försöka förhindra det oundvikliga, utan som faktiskt kommer att göra övergången mer smärtsam och kostsam.

http://www.economicreason.com/usdollarcollapse/world-reserve-currencies-what-happened-during-previous-periods-of-transition/

Samtidigt som det ukrainska parlamentet godkände en lag på torsdagen för att införa sanktioner mot ryska företag och individer "för finansiering av terrorism." Så som Reuters rapporterar , premiärminister Arseny Jatsenjuk berättade för parlamentet med stor inlevelse och obetydligt trovärdighet att "genom att godkänna lagen om sanktioner visade vi att landet är i stånd att skydda sig själv. "

Vi vet inte om vi skall skratta eller gråta åt de allt mer skabrösa Anglozionistsagorna.

Den första "hotet" om - att de europeiska energibolagen skulle behöva komma överens om stora avtals revideringar vid köp rysk naturgas, som potentiellt skulle kunna störa leveranserna under de kommande vintermånaderna - verkar självmordsbenäget av en aldrig tidigare skådad omfattning ... och EU: s ledare är inte glada. Slovakiska Premiärminstern Robert Fico frågade retoriskt, " Är det inte märkligt att ett land som har undertecknat ett associeringsavtal, ett land, som vi alla försöker hjälpa, vidtar åtgärder som äventyrar intressena för enskilda EU-medlemmar? "

Vi kan absolut inte räkna ut svaret på den frågan.

Vi tror enligt vår kognitiva formatering att våra banker som helgedomar är meningen med livet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram