Frihetens tanke

2014-08-14

freedomjump-672x372

Vi vill gärna tro att vi lever frivilligt i en slags kooperativ form som kallas för samhälle; eller varför inte en guldfiskskål och att vi deltar av vår egen "fria vilja". Men ändå, när vi ser dessa blinkande lampor i backspegeln eller öppnar en förfrågan från myndigheter eller "rättvise" systemet så deltar vi faktiskt inte av vår egen "fria vilja", utan helt enkelt för att ett hot om (ytterst) underförstått våld, föreligger om vi inte gör det, deltar alltså.

Ändå är detta märkliga samtycke någonting som bara helt enkelt finns eftersom det finns etablerat hos oss genom vår kognitiva formatering / finns med få möjliga alternativ tillgängliga. Vi tar alltid det mjukare enklare sättet och uppfyller sedan själva mentalt rationaliseringen och motiverar beteendet för oss själva, som rimligt, rationellt och förnuftigt. Det är viktigt att vi inser skillnaden mellan kraften i "fri vilja" som utgör en strävan och "samtycke", eftersom på så många sätt är dessa två mycket olika begrepp till sin funktionsmässiga innebörd. Det är som skillnaden mellan drag och tryck i förhållande till individen

Eftersom vi fattar detta (o) - (semi) - (fullt) - medvetna beslut att följa fållorna i boxen, kanten på guldfiskskålen, på många olika sätt blir vi också "gärna" en del av själva systemet som vi själva nu rasar emot, som så aggressivt och kränkande för oss som människor och emotionellt fristående individer.

Även om många naturligtvis kan försöka hävda att detta är i allt bara semantik, så hävdar jag att världen skulle vara en mycket annorlunda plats om vi hade modet att pröva de vägar som alltid finns som andra alternativ än den gängse och det enklare sättet att följa alternativa val. Att leva mer hederligt mot våra egna känslor. Det skulle göra att vi måste tänka efter mer. Man måste alltid (på allvar) överväga allt, även om man inte är överens, inte ens med sig själv.

Vi måste våga ifrågasätta både våra egna känslors betingande grunder såväl grunderna till de yttre signalerna.

I de flesta, men inte i alla fall, kommer vår smärta inte av att veta vad vi ska göra, utan av att verkligen behöva göra det. Faktum är att de flesta av våra känslomässiga / psykologiska smärtor kommer från vår egen emotionella kognitiva dissonans, för våra försök att ignorera, förneka eller avvisa det vi emotionellt tycker att vi vet är sant och korrekt i förhållande till vår natur och verkligheten.

Den ultimata handlingen av frihet är att allvarligt överväga att bryta sig loss från de kedjor som binder oss fast i oss själva och därför förhindrar vår egen emotionella utveckling till en ökad självförståelse. Och dessa kedjor är inte fysiska och vi kommer inte att hitta dem bindande våra handleder eller vrister, utan de är självpåtagna i våra egna sinnens konditionering. Frihet, sann frihet, kan bara börja när vi är villiga att välja att starta i riktning mot personlig suveränitet och att ta totalt personligt ansvar för våra egna tankar, känslor och deras utveckling.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram