Isis CU

2014-08-13

14439400051_79cb81f0fa_b

Det är ingen hemlighet att utväxten från al-Qaida, alltså "spin-off produkten" ISIS är väl insatt i hur den moderna världen fungerar: Från att snabbt ha tagit kontroll över (dvs råna) en centralbank , till att ta kontroll över den senaste och största mängden av USA:s militära utrustning , vidare till att iscensätta en fantastisk blitz-kampanj som har resulterat i skapandet av ett kalifat och kontrollen över den största delen av norra Iraks och en tredjedel av Syriens inklusive alla tidigare av landets oljefält , innan att ens ha glatt årets årsredovisningar, så skulle man nästan vara förlåten för att anta att vissa oerhört mycket mer strategiska sinnen ligger bakom det som åtminstone på papperet skulle vara en mycket mer oorganiserad kraft.

Men nu, av allt att döma av den senaste uppenbarelsen från Reuters, visar ISIS upp sig som en fulländad näringsidkare av handelsvaror, så att man till och med kan anta att en stor Wall Street bank (eller Schweizbaserad "oberoende" handlare av handelsvaror) ligger bakom den senaste ansträngningen.

Enligt Reuters , sade en topp irakisk regeringskälla på onsdagen att islamiska statliga militanta stulit vete från statliga silos i norra och västra Irak, för att förädla det där och i grannlandet Syrien.

Detta är knappast förvånande och är dessutom mycket passande med temat hos den Islamiska staten som en självbärande enhet, åtminstone fram till Wall Streets rådgivare hittar på något sätt att handla valutaswappar till jihadister, så att de kan delta i den globala penningtvätthandeln, som maskeras av Goldman, HSBC och liknande moraliska föredömen.

Eller med andra ord, en strategi så lysande Goldmaniterna nu undrar hur det kom sig att de inte kom att tänka på detta först ...

http://www.reuters.com/article/2014/08/13/us-iraq-security-islamicstate-wheat-idUSKBN0GD14720140813

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram