Fotspår

2014-06-03

No-shoes-but-still-have-feet-Clean

Är inte "den mänskliga naturen" av idag i vårt samhälle, bara den djupaste formen av kognitiv konditionering som är möjlig, medfött härledd och genererad på genetisk nivå från eoner av överlevnad och kulturella lärdomar?

Oavsett om begreppet "evolution" är riktigt korrekt eller inte, skulle det få argumentera över tanken att vi i stor utsträckning är en produkt av vår konditionerande miljö, både förr och nu, och i alla tänkbara aspekter av ordet.

Eller kanske för att mjuka upp den ego - betingade inslaget borde jag nog omformulera det sista meningen till "... skulle få argumentera över tanken på att i stor utsträckning är vi en produkt av vår kultur ... " Utom (eller bereoende på) när det stör vår älskade tro på den härligt självbedrägliga "fria viljan", såsom alltså den fria vilja som uttrycks av att vi formateras från första klass att svära trohet till den av eliten kontrollerade staten. Jag älskar mina herrar; Det gör jag verkligen!....

Det ligger så djupt inbäddat, så sömlöst rotat och integrerat i vad som vi tänker på som "oss själva", att när det uttrycks blir det ofta (avsiktligt) misstaget för något helt annat.

Vår indoktrinering börjar vid födseln på små små vägar, mestadels av personlig karaktär, med våra föräldrar och vårdgivare som ursprungligt leveranssystem. Från dag ett i livmodern formateras vi via beundrande leenden och gullande snuttefiering att vi är exceptionella, var och en av oss som en slags kung av huset. Några minuter av skrikande och alla kommer rusande för att hejda tårarna och ändra kissandet i byxorna. Och sedan är allt nedförsbacke härifrån, nu pissar vi i byxorna i omfattning som länder.

När vi går igenom ett mestadels "regeringsstyrt" (aka elitkontrollerat) utbildningssystem, så är det till stor del då som vår kulturella konditionering - formatering - blir kapad och inriktas för att nå vad vi skall tro utgör "det större goda", skickligt kognitivt förvandlat till statism, kapitalism, kommunism, populism, konsumism och den där nationalismen, alla dessa utgör derivat och förlängningar av exceptionalism. " Jag svär trohet till flaggan av .......... " Oavsett källan till kognitiv korruption av vår hjärna, är det ändå i slutändan " vi föräldrar " ensamma som är ansvariga för vad som lärs ut till våra barn av andra.

Tyvärr, de allra flesta av oss kan inte motstå konditioneringen av våra barn särskilt bra, eftersom vi själva är så djupt indoktrinerade ("kultiverade" låter så mycket trevligare, tycker du inte det?) Eftersom de kommer att vara som oss själva. Jag menar blott, varför motstå något som bara är, och som alltid har varit på ett eller annat sätt, så långt vi är berörda? Med tanke på hur kort livslängd för en människa är i jämförelse med livslängden för staten och dess alltid utbytbara skyddslingar, vem kan egentligen klandra oss för att inte se skogen för bara träd samtidigt som vi tittar?

" Jag grät för att jag inte hade några skor tills jag såg en man som inte hade några fötter, "

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram