Sidenvägar och silkessnaror.

2014-04-25

20140420_asia

Cypern och Ryssland - vad är skillnaden (bortsett från det faktum att det förra var ett penningtvätt - offshore - centrum och den parten senare är världens största energiproducent )?

Eller om någon sa att en är en lakej, en statist för själviska bankir intressen, och att den efter att ha fått sin ekonomi grundligt förstörd av det stora undergångsdömda europeiska sociopolitiska (och patologiskt korkade) experimentet, kom krypande tillbaka till sina Euroområdets mästare, medan den andra inte bryr sig ett dugg om den Pax Petrodollarmaniabaserade och den globala centralbanks kabalens fasoner, visst ni har rätt, då kan man kanske se vissa skillnader.

I vilket fall så blir det också klart varför för några timmar sedan skämtet av ett ratinginstitut, Standard & Poors, som också tidigare meddelade att det nu var "bekräftat" att Frankrike hade rating AA, gör det mycket tydligt att S&P inte längre kommer att acceptera att bli stämda för talar sanning och felaktig nedgradering eller på annat sätt få sina kontor i utlandet plundrade på förtroende, man inte bara uppgraderade Cypern från B-till B (vänligen, alla insättningar av någons tillgångar på Cyperns banker nu: de är säkra, S & P lovar! :-D), men - betydligt viktigare - man levererade ett blygt politisk budskap till Kreml, och sänkte Ryssland från BBB till BBB-, en kort snäpp från skräpstatus. Detta var den första nedgradering av Ryssland från S & P sedan december 2008.

Först, som vedergällning till nedgraderingen, sade den ryska ekonomiministern Alexei Ulyukaev att S & P: s nedgradering av Rysslands rating förväntades av investerare, och kommer inte signifikant ändra något beteende, att lägga till det uppenbara att beslutet att skära Rysslands rating var delvis politiskt, möjligen något baserad på den ekonomiska situationens finansiella del. Med andra ord, helt symboliskt - det är inte som om Ryssland har tillgång till obligationsmarknaderna i alla fall, plus som beskrevs tidigare i veckan i om obligationsmarknaden s blockad av Ryssland, är det inte som om Ryssland behöver den.

Men långt viktigare, och framför ännu en runda av västerländska sanktioner som verkar nära förestående, om inte Obama nu väljer att se ännu mer maktlös än han för tillfället gör (beviljat som en mycket svår bedrift), så föreslog ryska presidentens rådgivare Sergej Glaziev en plan på 15 åtgärder för att skydda landets ekonomi om sanktioner tillämpas, b.l.a.:

*Ryssland ska dra tillbaka alla tillgångar, motsvarande i dollar och euro från Nato-länder till neutrala parter

*Ryssland ska börja sälja Nato medlemsstatsobligationer före Rysslands utländska valutakonton är frysta

*Centralbanken bör minska dollartillgångar, sälja statsobligationer i länder som stödjer sanktioner

*Ryssland bör begränsa kommersiella bankernas valutatillgångar för att förhindra spekulation mot rubel, kapitalutflöden - By bye JPM.

*Centralbanken bör öka penningmängden så att statliga företag, bankerna kan refinansiera utländska lån.

*Ryssland bör använda nationella valutor i handeln med tull unionens medlemmar, andra icke-dollar, utanför europartners

Med andra ord, en fullt utvecklad brända jordens taktikkampanj från Ryssland.

Beviljade, ryska innehav av amerikanska Treasurys är inte så betydande, men om Ryssland skulle ta stafettpinnen, och de andra BRIC-länderna, som redan är rasande över det senaste USA: s beslut att inte låta anpassa sin IMF-status, gör detta att Obamas liv är på väg att bli en levande mardröm. Speciellt när den viktigaste BRIC medlemmen - Kina - inte i någon av de många saker man kan göra för att indikera om det, i det här helt nya kalla kriget, är på något vis oklar på om Kina med eller mot den amerikanska viljan ...

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram