Att vilja är att kunna.

2014-04-21

politisk adel

...det drar ihop sig till en tid i en tillvaro vars utseende alltmer förändras ur det geopolitiska perspektivet. Men för att börja där allt börjar, i vårt medvetande:


Människor och samhällen nås alltmer av insikten om att i princip ingenting av yttre värden är betingade av de funktionsmässiga grunder som har varit den gängse allmänna uppfattningen - om värderingsfunktionens natur - och att då inre värden ofta är grundade på yttre värden, gör sannerligen ingenting mer stabilt för människor.

Detta är inte en lätt uppgift att ta sig an för någon människa, eftersom de flesta människor föredrar att leva i ett tillstånd av förnekelse, där de till exempel vill tro att regeringen i princip älskar dem, vet vad som är bäst för dem och strävar efter att skydda och ge dem lycka och välfärd. Människor vill tro att eftersom de har bemödat sig om att lägga trettio minuter vart fjärde år på att rösta, så skapar detta någon form av verklig lojalitet mot dem själva från maktens sida, trots att makt faktiskt betyder - kraft att bryta motstånd. Människor kan - vill - bara inte föreställa sig att de själva skall utsättas för makten, trots att de faktiskt ser otaliga exempel på just detta varje dag... herregud, de lever ju i en demokrati. Det har vi ju alla fått lära oss.

Att ingen av oss i verkligheten aldrig någonsin har varit ens i närheten av att leva i någonting som rätteligen skulle ha kunnat kallas för demokrati, det är fortfarande bara ett obehaglig frö till en misstanke i den breda allmänhetens medvetande. Inte så många vill erkänna att de är grundlurade. Kejsarens nya kläder. Men fröet har börjat gro, på grund av vädret.

Dessa människor i den breda allmänheten kommer dock inte ännu att erkänna att hela systemet har blivit öppet korrupt och nu helt uppenbart bara bryr sig om att bevara sig själv. Det skulle nämligen innebära att människor skulle behöva göra ett livslångt byggande av föreställningar till ingenting och många är helt enkelt för psykologiskt svaga för att göra något sådant. De vill helt enkelt inte ännu ställas inför möjligheten att deras hela värld har baserats på lögner och att deras liv inte är och aldrig har varit deras. Processen tar tid, men den är igång och den går inte att stoppa. Festmissiv med farlig dramatik höjer som bekant reaktionstemperaturen och ökar på utvecklingshastigheten i det allmänna medvetandet, men det är på både gott och ont givetvis, så mitt i all eskalerande geopolitisk dramatik, så måste människor börja att betrakta sina egna värderingar.

Som jag har skrivit många gånger tidigare tidigare, så var den hundra år långa regisserade ”kampen” för att befria mänskligheten från öppet direkt förtryck - för demokrati - och etablera individuell frihet som den överordnade principen i tillvaron, egentligen bara ett skenbart steg, ett steg åt sidan, en nödvändig eftergift för att vidmakthålla systemets verkliga maktstruktur. Steg två för de regisserande krafterna var alltså att besluta frihet för vad, och det var alltså inte eget tänkande och ifrågasättande av den rådande ordningen som stod på agendan, utan i stället var det alltså subtil formatering av det sociala kognitiva landskapet, aka hjärntvätt, om de yttre bojorna hade tjänat ut sin funktionsmässiga roll som instrument för makten, så fick man helt enkelt ta nästa verktyg grundat på informationsfördelningen. Många fick det givetivis materiellt bättre, absolut så var det, men sett ur ett materiellt totalfördelningsperspektiv, hur blev det då, egentligen? Eftergift eller inte? 1 % ?

Jag skulle kanske därför ha kunnat börja med att säga att det upplevda tvånget att rösta på ett av de två stora blocken är ett intellektuellt misslyckande av det fria tänkandet, ett misslyckande att klart se andra långsiktiga möjligheter för omvandling av svensk politik … och detta skulle vara sant. Vi är fångar i den polariserande kulissens hjärntvättade tankemönster.

Men detta är ändå bara ett litet hörn av det totala kriget mot det fria tänkandet.

Och det är ett krig som på ena sidan förs av propagandaexperter, ja, på ett massivt sätt, men det verkliga kriget utkämpas alltså egentligen av människorna själva i deras egna sinnen, genom kampen för att utveckla den egna fria processuella förmågan att tänka. Detta är ett grundläggande faktum, och att förbise detta är att ge upp sin egen och vår gemensamma framtid.

Varför? Eftersom förtrycket av det fria tänkandet, människans fantasi, graderar ner essensen av vad den enskilda människan är, varje människa kan nämligen bara känna och uppleva sina egna känslor och ignorans är inte lycka.

Detta förtryck försöker att föra oss allt närmare den dag då beställningar från våra vilse - ledare kommer att följas blint utan tvekan, eftersom vi bara kan föreställa oss de val som de konstruerar för oss. Vår fantasi och vårt eget fria tänkande har då reducerats till att bli någonting som är enbart dåligt för oss själva och som ligger inom ramarna av konventioner och stereotypiskt tänkande, vilka har skapats för att gynna de styrande.

Vi står nu inför vårt viktigaste val någonsin, vi kan antingen börja att gå själva eller så går vi garanterat under som människor och samhälle.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram