Nya axel leder.

2014-04-02

Det här har att göra med det faktum att handelsförbindelserna mellan Kina och Tyskland  som nu kraftigt har expanderat.

En av de intressanta sakerna att notera är att de tågförbindelser som förbinder centrala Kina till Tyskland, styrs delvis av Ryssland. Så ryssarna kontrollera en betydande del av rälsen som ansluter handeln mellan Kina och Tyskland. Innebärande, tillrättavisningar vi hör från Merkel till Putin är bara politik. Européerna och väst är i stånd att straffa Ryssland för ingenting alls som de gör. Detta vet alltså Angela Merkel mycket väl.

Ryssland har också en halv biljon i dollarkontrakt för att förse Europa med kolväten. Så det finns ett stort samband mellan Ryssland, Kina och Tyskland, där de framstår som den "nya ekonomiska världsordningen." Och på den andra sidan, har du Nordamerika, vilket är Kanada, Mexiko och USA. Valutakorgen med petrodollarhegemonin inom regleringsbanken.

Problemet är att USA har gått " all in " på fracking, som visar sig vara en miss.Obamacare 8Detta står i skarp kontrast till de ryssar, kineser och tyskar, som satsar på fortsatta vinster i konventionell olja, liksom massiva utgifter för förnybar energi.

Nu, om detta lyckas, och Mellanöstern känner att ryssar, tyskar och kineser, lyckas, är det bara en tidsfråga innan du ser olja prissatt i annan valuta än dollarkopplade valutor. Självklart kommer det en korg av andra valutor som referensvärde. Då är det nog inte ett plus för Sveriges befolkning att Åsa - Nisse sitter i BIS.

Hur allt vad som nu utspelar sig inom geopolitiken slutar, är det givetvis ingen som vet just nu, men så mycket vet i alla fall jag: Man ska aldrig underskatta möjligheten för den genomsnittliga ryska befolkningen att bära svårigheter, inte heller bör man någonsin underskatta västvärldens brist på mod när situationer blir politiskt obehagliga. Den politiska ynkedomen är givetvis en ren konsekvens av systemets inneboende natur, där givetvis ett folk har den ledning som det har förtjänat, när det har låtit sig förledas. Egennytta är inte modighetsbaserande.

Jag vet därför vidare att den förväntade ryska besvikelsen över att inte få betalt i drömbaserad digitalkonfetti för sina naturresurser, kommer att kunna hanteras.

Jag vet också att överallt som vi ser runt om oss i världen,  så är väljare alltmer fyllda av längtan efter förändring och att tillhandahålla makt till nya partier - indelningar - och nya ledare, av vilka många är extrema till naturen och dessutom besitter förmågan att på allvar rubba status quo..

Vad vet jag mer? Jo, jag vet att varken Ryssland eller Kina känner att USA: s plats längst upp i i den finansekonomiska näringskedjan är varken hållbart motiverad eller motiverad på obestämd tid och de båda luktar svaghet i luften.

Ukraina är bara en i en serie av situationer som kommer att forma och omforma det geopolitiska landskapet de kommande decennierna, och käbbel bland G-8/G-7 hotar att stärka befintliga allianser och skapa nya i degeln av polariserande konflikter.

Sedan vet jag att Sverige ligger i märket efter att ha gläfst för mycket genom den lilla hunden med den stora munnen, men jag vet inte riktigt hur detta skall kunna hanteras.

Sedan vet jag att mina sarkasmer både gillas och hatas alltmer och det är ju bra, för det är ju själva syftet, att väcka ett anslag i känslor, för att etablera mottaglighet för signalinnehållet. Upplysning till vidare ledning och upplysning.

Så var nu mycket uppmärksamma på marken under era fötter, gott folk. Den är instabil och oförutsägbar, och det är den mest farliga kombinationen av allt.

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram