Jag garvar mig harmynt.

2014-02-28

Av många korkade massmediala utspel ifrån de presstituerade så är väl ändå detta det bästa jag har sett hittills och att jag skulle har förnekat att det har dödats människor torde väl vara ibland det mest infantila jag har hört talas omsauroneye_300x225 😀

Vänsterpartiet i Tranemo bjöd in förintelseförnekare

Publicerad 2014-02-28

Vänsterpartiet i Tranemo bjöd in förintelseförnekaren Carl Norberg till sitt årsmöte för att hålla en föreläsning. Efter att Expo Idag uppmärksammade inbjudan ställs föreläsningen in.

– Jag får ont i magen av det du berättar. Vi kommer att avblåsa hans föreläsning, säger Christin Stormvall, kommunpolitiker för Vänsterpartiet i Tranemo som bjudit in Norberg.På söndag ska Vänsterpartiet i Tranemo hålla årsmöte. Partiets affischnamn inför årsmötet var Carl Norberg som skulle tala om "Tid och pengar". Carl Norberg har spridit konspirationsteorier, ofta baserade på antisemitiskt tankegods, om att världsekonomin styrs av dolda krafter. På sin blogg förnekar Norberg Förintelsen och att människor mördades i gaskammarna i nazistiska förintelseläger. Han förnekar även de mobila gasbilar som användes för att mörda judar genom kolmonoxiden från avgaser."Utrotningslägrens tekniska utformning gör vidare obevekligen gällande att det har förekommit gaskammare för användning av Zyklon B i ett antal av dessa läger. De tekniska och kemiska förutsättningarna för detta som möjlig metod för massavrättningar genom dessa funktioner föreligger dock uppenbarligen inte, precis som med kolmonoxiden och dieselmotorer, detta ÄR en rent faktisk omständigheter i sak, skrev han på sin blogg 2013.Norberg, menar att det "möjligen" fanns motiv till att människor dödades i Nazityskland men ifrågasätter om det var nazisternas motiv. Han antyder istället att det i själva verket var "sionister" och multinationella företagsledare som låg bakom de avrättningar, som enligt honom, trots allt ägde rum."Motiven finns alltså möjligen, men de förefaller oklara med avseende på vem som uppges ha haft motiven till dessa massavrättningar, metoden för avrättningar av den beskrivna omfattningen finns inte, vittnesmål finns, men belägg för kropparna finns inte."

För att styrka sina påståenden länkar Norberg på sin blogg till en text på en förintelseförnekarsajt, som även sprider texter från öppet nazistiska sajter. I den text Norberg länkar till påstås att gaskamrarna har använts som "avlusningsstationer" med syftet att rädda liv. I texten kallas Förintelsen för en bluff.

"Vi har förblindats av tårar och sympati för de påstådda offren. Vi har förblindats av tårar av skam för dåd som människor som vi själva kan ha utfört. Men om vi vågar torka bort tårarna och kritiskt titta på bevisen för 'Förintelsen' med nyktert sinne, så finner vi att det inte finns någon grund för tårar överhuvudtaget."

På Facebook sprider Norberg antisemitiska länkar, och han ingår i grupper där judehat är framträdande i vilka han kommenterar gillande på grovt antisemitiska nidbilder. Dessutom har Norberg låtit sig intervjuas av högerextrema tidningar.

I december förra året publicerade han en debattartikel i Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag där politiker beskrevs som slavar till en dold maktelit.

"Den politiska klassen är faktiskt bara slavar, slavar till denna penningskapande makt som ursprungligen består av gamla kungafamiljer, företagselit, och bankelitens familjer.", skriver han i artikeln i vilken han presenteras som en debattör och nationalist.

Norberg har även låtit sig intervjuas av den rasistiska och nationalistiska tidningen Nya Tider, som drivs av delar av den tidigare redaktionen för Nationell Idag.

Christin Stormvall som står som kontaktperson för Vänsterpartiets årsmöte Tranemo blir bestört när hon får veta vad Norberg uttryckt.

– Jag hade läst delar av hans blogg. Men detta har jag inte läst. Det här ställer jag mig absolut inte bakom. Jag fick jätteont i magen nu. Jag blir helt ställd. Han bjöds in för att tala om det ekonomiska systemet och hur han ser på pengar och hur de skapas. Med anledningen av det du berättar blåser vi av föreläsningen.

Vänsterpartiet i Tranemo har nu plockat bort eventet med Carl Norberg från sin Facebooksajt.

Expo Idag har under dagen sökt Carl Norberg för en kommentar.

Jonathan Leman, Daniel Vergara.
 
 
Vidare kan jag väl säga att några mer påtagliga ansträngningar till kommunikation har inte synts hittills, förutom ETT telefonsamtal som kom från dolt nummer när jag var ute med hunden 😀Men bjud gärna in mig för att debattera saken så kan vi ju reda ut dessa eventuella missförstånd till samförståelse...
 
🙂

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram