Djupa floder flyter tystare.

2014-02-28

250px-Destruction_of_Leviathan

Sedan slutet av andra världskriget, har varje amerikanskt skift i strategi utlösts av en ny teknik som gett upphov till en militär revolution. För det kalla kriget, var det kärnvapen, för Gulfkriget var det informationsteknologin, den här gången, är USA: s startramp till Asien ledd av Internet-teknik som har producerat en blandning av cyberrymdens elektroniska krigföring och ideologisk informationskrigföring.

Den första typen av krigföring är begränsad till konventionella militära områden, men den andra typen av krigföring har osynligt mönster bildat en annan typ av strider som trotsar alla militära begrepp. År 2013, manipulerad av en ”mystisk” kraft utanför Kina, har några webbplatser på det kinesiska språket som kontrolleras från utländska huvudstäder skapat antimilitära och antipatriotiska incidenter och så vidare bakåt öve der geografiska hegemonin inom regleringsbanken. Men den nya tekniken var inte tillräckligt exklusiv, det allmänna medvetande kom ikapp baserat på kraften av sin bredd och att informationen rör sig horisontellt i en alltför stor omfattning för att kunna kontrolleras.

Även om man numera inte ser röken av striderna i kulturell och ideologisk kamp, ….eller cyberkrigföring, så är dessa striders effekter lika destruktiva och chockerande för upplysta politiska, ekonomiska och militära tänkare.

Sovjetunionen brukade ha tusentals kärnstridsspetsar och 4 miljoner soldater, men de var alla fragment av en osynlig och allestädes närvarande informations och ideologiskt grundad krigföring. Det gör man ryser av att tänka på att länder som Tunisien, Libyen och Egypten kunde störtas över natten med Twitter i en ålder av sociala medier. Djupa floder flyter tystare.

De nya funktionerna i denna typ av krigföring har visat sig efter NSA:s försök att slå ner på Internet rykten, vilket har orsakat hård kritik från civila krafter. Militära frågor, politik, ekonomi, kultur, fartyg, tangentbord, historia och nutid, har vävts samman till ett nytt slagfält där striderna kommer att bli episka. Television och informativ psykologisk krigföring i en ålder av "centralbankskontrollerad" dollarvaluta var det läge för krigföring som kunde besegra Sovjetunionen. Internet, information och ideologisk krigföring har skapat läget för det krig som kommer att besegra Petrodollarhegemonin. Ögonen på militären kan inte träna på den synliga fienden och deras metallvapen. Eran av Internet kräver helt ny kunskap om krig och anti-krig, spelplanen kontrolleras inte längre på samma sätt.

Människan går från att ha primärt fysisk målsättning till att bli primärt intellektuellt inriktad.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram