UK - rain all over

2014-02-19

Ukraine Region Declares Independence Sending Dollar Bonds To Record Low

...och händelserna i Ukraina fortsätter att försämras. Nyss. Lagstiftare i Ukrainas Lviv-regionen, förklarade sig självständiga.. Lviv parlament bildas med en ledningsgrupp med avdelningschefer ur guvernör Oleh Salo administration som kommer att ta över funktioner regionala regeringen

Ändå, att förvänta sig att president Janukovitj (eller Putin) bara kommer sitta där och låta landet slitas sönder av separatister är naivt. Som Reuters reporterar, Janukovitj anklagades av pro-europeiska oppositionsledare på onsdagen för att försöka ta makten med våld efter att minst 26 personer dog i den värsta våldet sedan den forna Sovjetrepubliken blev självständig.

EU-ledarna sade att de skyndsamt förbereder riktade sanktioner mot de ansvariga för ett tillslag mot de demonstranter som ockuperat centrala Kiev i nästan tre månader sedan Janukovitj förkastade ett långtgående handelsavtal med EU och accepterade en $ 15-miljarder rysk bailout.

Rysslands president Vladimir Putins talesman insisterade på att Kreml håller sig till en policy att inte ingripa i Ukraina, även om hans poäng är att man har efterlyst åtgärder för att krossa protesterna. Kreml uppger att Putin och Janukovitj talade per telefon den gångna natten, och kallar händelserna ett kuppförsök. Moskva meddelade återupptagandet av det stoppade stödet till Kiev på måndagen bara timmar innan kalabaliken började.

Och marknadens reaktioner...

Ja marknaden är börjar äntligen märka och inse att inget i Ukraina nu är beständigt, och konsekvenserna av ett långvarigt inbördeskrig skulle vara förfärliga för alla inblandade. Vilket, som är fallet i varje proxykrig, bara råkar vara alla.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram