Ellerfantasier

2014-02-09

elefanten i rummet

Vi är fortfarande kvar med elefanten i rummet som ingen, eller i alla fall för få ser, anledningen är att regeringar fortsätter att hållas som gisslan: den allsmäktiga eliten bakom regleringsbanken, den nya världsordningen, eller kalla det vad ni vill? Makthegemonin brukar ju vara ett enklare sätt att uttrycka detta som, det är samma struktur vi talar om.

Det finns alltså en till synes osynlig hand som styr världspolitiken på olika sätt, få människor kan alltså förstå detta och de flesta är närmast helt oförmögna att ansluta prickarna som håller bankhegemonin vid makten, den makt som håller de flesta människor i medvetandets mörker. Detta är kanske en förenkling, men det är poängen, för att skapa överblickbarhet.

Den arbetsmetod som bankhegemonin använder, är hävdvunnen av House of Rothschild, skapat av Mayer Amschel Bauer, vilken antog det bättre klingande namnet "Rothschild" för det röda tecknet på flaggan som användes för att hänga över ingången till sitt hus. Ingen har praktiserat konsten till bedrägeri mer än den grupp som sprungit ur det listiga sinnet hos denne man, som förstod kraften i ränta och kunde omsätta detta i praktiken för att få kontroll över de europeiska regeringarna, och i slutändan hela västvärlden.

Spola fram till idag med total kontroll av pengar, via centralbankerna under regleringsbanken, som dikterar det ekonomiska beteendet för den västerländska världens regeringar. Så har den ekonomiska eliten ett obegränsat antal viktiga regeringschefer, obegränsat antal agenter för att skapa sin opinionsbildningsmässiga budgivning – problemformulering - och att skapa problem skapar efterfråga på lösningar.

Den arabiska våren, stöld av pengar från Cypern, Grekland, Irland och så vidare är de mest uppenbara. Vad sägs då om utvecklingen i USA under de senaste 100 + åren? USA är nu bara en urholkad version av vad det en gång var, som ett resultat av den utövade kontroll som eliten har bedrivit och systemets inneboende natur och karaktär. Var finns tillgångarna, cui bono?

Vad är det då som händer i Ukraina? Eftersom presidenten har beslutat att inte gå med i EU, har detta medfört att agenter från bankhegemonin organiserar en oorganiserad befolkning för att resa sig mot regeringen. Det är redan allmänt känt och erkänt att Ukraina inte har råd att gå med i EU, bara för att få förmånen att bli ekonomiskt våldtagen, som medlem och kontrollerad av eliten i bank - kabalen.

Men Ukrainasituationen är också både dels ett försök att hålla Putin från att få kontroll av naturgasledningar som en värmekälla för stora delar av Europa. Det var även en av drivkrafterna bakom Obama - regimens krigsförklaring mot Syrien. Men sedan kommer då också det krassa förhållandet med att systemet inom regleringsbanken måste expandera den möjliga skuldsättningsbasen eftersom det enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet kräver en evigt ökande skuldsättning.

Så det är en helt ovillkorligt betingad omständighet att den finansiella diktaturen måste öka eftersom den organiska tillväxten inom ramen för regleringsbanken inte längre kan försörja den totala aggregerade räntekostnadstillväxten.

Så för regleringsbankens vidkommande handlar detta om att antingen så rasar hela den globala maktstrukturen med den City of Londonbaserade petrodollarhegemonin, eller så måste alltså skuldsättningsmöjligheterna öka.

Bankhegemonin skapar – anställer - problem överallt, men under radarn, mestadels oupptäckta, om man alltså inte börjar se hur det hela fungerar och kan då bättre förstå varför vilket problem uppstår när det uppstår och också när i tiden. Dessa förlopp är noggrant [men dock allt mindre eftersom handlingsfriheten minskar till problemformulering, som en följd av ökande informationsflöden] planerade operationer. När problem utvecklas, mäter makthegemonin hur allmänheten reagerar  och ger  lösningar på de problem som de målmedvetet har skapat.

Reaktionen på 9/11 i USA? Allmänheten drevs in i rädsla, [det skapades problem], och reaktionen var att omfamna de lösningar som erbjöds av makthegemonin. Kontrollerande regeringar förklarade krig mot terrorismen, fick människor att ge upp "friheter" för ökad "säkerhet" mot "terrorister

Varför har den först så populära Occupy Wall Street rörelsen helt plötsligt försvunnit? Jo den etablerade risken att anställa verklighetens strålkastarljus på denna kloak, känd som mötesplatsen för centralbankschefernas kontroll, regleringsbanken [BIS].

Hur kunde då rörelsen läggas ner? Genom infiltration och genom polisinsatser under ledning av bankirer, motsvarande Annicka Falkengren, alltså utan att för den skull peka ut just henne i detta, som front [vilka i sin tur är under ledning av den makthegemoni som alltid håller sig ett par steg bort från någon direkt inblandning, men som alltid styr, verkar utan att synas].

Har till exempel bankhegemonins kontrollerade medier någonsin ifrågasatt varför polisen i New York, stod under kontroll av privata banker? Den tidigare borgmästaren Michael Bloomberg är en elitpaladin i dessa sammanhang och hans föregångares beteende vid 9-11 behöver knappast kommenteras.

Regeringarna styrs, media kontrolleras, rättssystemen styrs, jordbruk styrs, [tror Monsanto], läkemedelsindustrin kontrolleras, läkemedel kontrolleras, etc, etc, etc. Allt på grund av Rothschilds upptäckt av att när någon kontrollerar pengarna, så styr vederbörande allt .

Vad den arroganta makthegemonin inte förväntade sig var tillväxten i Kina och Ryssland, [efter att dessa demonterats och sedan satts ihop, igen], eftersom det skapade motsatta krafter som inte helt kan kontrolleras via regleringsbanken.

Helt plötsligt, ...faktiskt, under de senaste decennierna, så har Kina och Ryssland, samt de övriga BRICS-länderna, börjat syna den finansiella bluffen av bankhegemonin. För att hålla Kina från ren dumpning alla sina värdelösa finanspapper, och från att förstöra "dollar" och rasera hela Ponzi bluffen, blir Kina inkvarterat i USA av den amerikanska delen av makthegemonin via en halva priset försäljning av eftertraktade tillgångar. Kina kan [än]nu köpa både guld och Amerika billigt. Men Kina har också ett kreditbaserat system inom regleringsbanken, så drakens svans brinner också allt snabbare med effekterna av en tidigare kreditexpansion som håller på att gå utom kontroll.

Ryssland är inte heller helt säkra på total kontroll av naturgasledningar som håller motsättningen av väst, särskilt inte som den Nobels fredspristagande presidenten som bedriver fler krig än någon annan ledare på planeten, är en total marionett till Goldman Sachs.

Ukraina nu är under pay-back till Putin från makthegemonin, som försöker dela Ukraina till underkastelse av EU och bort från Ryssland. Därför har Ukrainas "opposition" till regeringen varit så stark och ihållande. Det är ett verk av de väl-betalda agenterna på lönelistan till makthegemonin. Många av dessa är samma agenter som var på arbete i Egypten och andra arabländer under deras "iscensatta" uppror.

Så eftersom det rullar dithän som det lutar, så kan också konstatera att utvecklingshastigheten är accelerarande.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram