Sotji 2 Ukrain

2014-02-08

falseflag

Några få korta månader efter  det att Putin fångat det amerikanska utrikesdepartementet i en katastrofal återvändsgränd av utrikespolitiska förbindelser under sin falska flagga i den syriska upptrappning, vilken uppnådde ingenting alls av de förutbestämda petrodollarbaserade naturgas-till-Europa - pipeline ambitionerna och som istället alienerade USA från sina båda ståndaktiga allierade, Saudiarabien och Israel, så har då den ryske presidenten verkligen lyckats med att orsaka ännu mer smärta för amerikansk utrikespolitik. Jag kan inte låta bli att undra om det möjligen inte fanns ett informationsförsteg..

Men icke detta förty, denna gång genom att synbarligen uppröra (fortfarande) en kärna av alla amerikanska allierade i Europa - Angela Merkel. Så bara två dagar efter telefoninspelning av Victoria Nudelman [gift med Robert Kagan]där hon inte bara gjort det fullkomligt klart att det var USA som var regissören bakom den ukrainska oppositionens revolt med den traditionella CIA strategin som förväntades hela tiden, utan verkligen också öppet förklarade hur den amerikanska inställningen mot EU med den nu ökända "Fuck EU" kommentaren, så Angela Merkel kallade därför pliktskyldigast denna obscena anmärkning "helt oacceptabel."

Och sedan, Nudelman som verkligen inte tycks veta när hon skall sluta, hon fortsatte därför också att stoppa sin egen sin fot i munnen på sig själv, men bara lite djupare: " Jag tänker inte kommentera enskilda diplomatiska samtal. Men det var ett ganska imponerande underrättelsearbete. Ljudet var mycket tydligt , "sade hon till reportrar under ett besök i Kiev."

Åtminstone indirekt berömde hon därför dessutom berömma Vladimir Putin i att vara smart nog att inte bara avlyssna vad som möjligen för någon fortfarande kan förefalla ha varit ett okrypterat telefonsamtal, utan också att släppa denna information vid precis rätt tidpunkt, när hela världens uppmärksamhet vänder sig mot Ryssland, och i förlängningen, Ukraina.

För i efterhand så förtjänar Vladimir Putin faktiskt beröm: inte enbart för att ha vunnit Ukraina över Europas orkestrerade skrik av skräck, han har också lyckats att under det senaste året, stöta bort USA från Israel, Saudiarabien och nu också Tyskland. Och allt detta utan att säga ett enda ord och så mycket mindre avfyra ett enda skott. Jag log igår stillsamt över att OS i Sarajevo hade en varg som symbol, när jag hörde om de eskalerande destabiliseringsinsatserna...

Så nu när vi vet vem som apriori är vinnare, har förloraren inget annat val än att engagera sig i storskalig skadereduktion, vilket är exponenten för borderlinesyndromets vanföreställningar. Från Reuters :

[Nudelman gift med Kagan] sa att hon inte kan förutse skadorna i relationerna till oppositionsledarna, hon säger att de "vet exakt var vi står när det gäller en icke-våldsam lösning på problemet."

Angående förbindelserna med Ryssland, sade hon att Washington och Moskva hade "mycket djupa, mycket breda och komplexa" diskussioner ifråga om en rad internationella frågor inklusive Iran och "uppriktiga och kamratliga diskussioner" om Ukraina .

Amerikanska tjänstemän förnekade inte äktheten av inspelningen och  Nudelman bad om ursäkt till EU-kollegorna för kommentaren.

Angela Merkel, som redan var "rasande" över Washington sedan flera månader tillbaka över rapporter om att amerikanska tjänstemän buggat hennes egen telefon, fann därför Nudelmans anmärkningar "helt oacceptabla", enligt vad en taleskvinna för den tyska kanslern sade.

Ändå är det en sak att lura sig själv att USA fortfarande är obestridda som världens supermakt, det är ändå så mycket värre att uttrycka den typ av hybris som Nudelman gjorde, när hon kommunicerade och diskuterade konfidentiell amerikanska geopolitiska strategi på en okrypterad telefonlinje - traditionellt ett brott som närmast renderar dödsstraff, om inte värre.

Washington[Vita Handen], sade att de amerikanska tjänstemännen Nudelman och Pyatt tydligen använde okrypterade mobiltelefoner, som är lätta att avlyssna. Tjänstemännen sade att smarta telefoner som utfärdas av utrikesdepartementets tjänstemän hade datakryptering, men inte röstkryptering. 😉

I Nudelmans[gift med Kagan] samtal, som tydligen registrerades för cirka 12 dagar sedan, när ukrainska oppositionsledare övervägde ett erbjudande från Janukovitj att avgå med sitt kabinett, föreslog hon att en av tre ledande personer kan acceptera ett ledarskap, men att de två andra bör hålla sig borta. I slutändan, alla tre avvisade erbjudandet.

Den största förloraren i detta, fortsätter dock att vara Ukraina, vars människor står inför en fortsatt kall vinter utan garantier för att de kommer att ha rysk - natur -  gas utan bara en regering som är en schackpjäs i ett pågående maktspel mellan Europa och Ryssland, nu när CIA har tagit en plats baksätet.

Förresten, så gjorde Ryssland det helt klart att det kräver Ukrainas fulla lojalitet och som Rysslands finansminister Anton Siluanov uttryckte saken för journalister över en natt, så skulle Ryssland innehålla sin andra låneutbetalning till den oroliga nationen om inte Ukraina, som redan är skyldig en "icke obetydlig" summa för naturgas, fullgör sin betalning.

Med andra ord, precis som Grekland har blivit en station för tull på pengar för ECB och de tyska bankerna, där Europa låtsas att lösa ut det krossade landet när det i verkligheten bara finansierar skuldbetalningar till sina egna banker, så har Ukraina nu blivit en mellanhand, där lånebetalningar från Ryssland går till att betala ... Rysslands Gazprom. Och i processen så drar Ryssland Ukraina från den europeiska intressesfären och tillbaka till det nya normala Ryssland.

Men vänta, det finns mer. . Eftersom Putin, är missnöjd med att enkelt göra narr av det amerikanska utrikesdepartementet, så bestämde han sig för att gnida ytterligare salt i såren, Baracken på Kullen anmäler :

Växande fientlighet mellan de forna kalla krigets krafter var i fullt svang på fredagen ​​när Ryssland valde en före detta konståkare som twittrade ut en rasistiskt laddad bild av president Obama för den symboliska invigningen av de olympiska spelen.

Rysslands president Vladimir Putin hoppas att som värd för de första spelen sedan OS 1980 i Moskva, som USA bojkottade, att kunna visa upp att ett "nytt Ryssland" kunde dyka upp ur askan av Sovjetunionen, samtidigt som han går in på sitt 15: e år vid makten.

Istället har USA och dess västliga allierade konsekvent målats ut genom bilden av ett korrupt envälde.

Mediernas fokus på förföljelsen av homofiler i Ryssland, terrorism och Rysslands svaga infrastruktur - att många hotell inte har drickbart vatten, även om spelen beräknas ha kostat mer än $ 50 miljarder, det mesta någonsin - har  gjort Kreml rasande.

"Jag förstår hur pressen fungerar här. De behöver heta frågor för att få läsare, för att få hög omsättning , "Sergey Kislyak, Putins sändebud i Washington, enligt Washington Diplomat förra månaden.

Det är ok - så länge den amerikanska befolkningen kan hålla sig distraherad från den stora finansiella implosion som USA och petrodollarhegemonin står inför internationellt, genom att titta på Tweetade bilder av skröpliga toaletter och havererad Sotji VVS, och fortsätta att må bra i sig själva, så allt är bra. När allt kommer omkring, det är väl bara det som alla vill och som det hela handlar om....

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram