Led vidare

2014-02-07

 

ledarskap

Den alltmer enfaldiga insatsen till opinionsbildning från de kontrollerade och styrda medierna får en närmast komisk inramning i ljuset av den verklighet som återspeglas av det förändrade informationsflödesklimatet.

Stora sociala revolutioner och krig har ofta föregåtts av perioder av att människor har givit upp hoppet om reformer och förtvivlade har börjat ett tillbakadragande från sitt engagemang i det offentliga politiska livet, detta som det bästa och smartaste egna beteendet. Lugnet verkar ha blivit det normala tillståndet trots djupa konflikter och växande kriser under ytorna av det offentliga livet. En slags intellektuell mättnad eller avtrubbning har inträffat.

Ofta har tidigare perioder av intensiva konflikter och kriser övervunnits och lösts utan människors medverkan eller engagemang, så det kommer att se ut som att detta är det normala i livet. Detta invaggar de flesta människor i en känsla av att ingenting kan hända, men det leder dem också till att sänka sin vaksamhet mot växande konflikter och kriser i omvärlden, så små händelser kan då lättare förvandlas till massiva omvälvande förlopp.

Om människor förväntade sig att det kan bli stora krig eller revolutioner eller en finansiell systemisk implosion, skulle människor vidta fler försiktighetsåtgärder för att förhindra detta. Men när de invaggas i förväntningar om att det värsta inte kan hända, så blir det värsta ovillkorligen också närmare än de någonsin kunde föreställa sig till att plötsligt explodera.

Vi är nu i ögat och lugnet före en stor, socialrevolutionär storm. Men vad det som vi ser omkring oss är det inte alltid så enkelt att förstå. Den globala finansiella ekonomin sjunker - eller snarare växer - allt snabbare och detta drar den reala ekonomin med sig ner på alla de sätt som är avgörande för framtiden i vårt samhälle, detta i allt från den stora globala ekonomiska -finansiella kris som produceras med alltmer vansinniga bankspekulationer och finansiellt stöd för banker i form av politisk korruption till medial pedagogisk nedgång och byråkratisk strypning. Allt detta tillsammans med bankhegemonins olika former av nödvändiga destabiliserande krig runt världen som nu skapas för att försöka att bryta det politiska dödläge och sönderfall som skapas av systemets egen inneboende natur.

Jag är säker på varje intelligent människa som är ärlig mot sig själv snabbt kan skriva ner en lång lista om de viktigaste sätten på vilket välfärden minskar nu. Kanske många svenskar är för okunniga om världen eller saknar tillräcklig intelligens för att se allt detta, den stora bilden av kris och nedgång. De kanske är förvirrade, galna och förtvivlade eller någonting som gör att de ser ingen väg ut ur detta hur de än försöker.

De kanske antar att det polariserande systemet med en självsvängande politisk adel utan ansvar inför folket, kommer att gå på och på och de försöker därför bara att passa in och behålla eller få ett jobb med en lön för dem själva och deras familjer. Även om vissa kunniga och intelligenta människor ser vad som händer, så ser de sällan någon utväg och de känner därför bara förtvivlan och de vill följdriktigt bara dra iväg och gömma sig från allt. Implicit eller explicit, så antar dessa människor att systemet kommer att hålla i evighet och att de kommer att få det sämre och sämre och att eländet aldrig kommer att ta slut.

Nyckeln till frihet finner vi i vår fantasi, i formen av det fria tänkandet för tanken löser alla bojor. Alla tankar börjar någonstans med att våga tänka efter på vad det är som man egentligen ser omkring sig i form av ett intryck.

Att våga tänka själv och att våga organisera oss tillsammans är svaret för framtidens lösningar på problem.Att leda till vidare ledning och upplysning för ett växande allmänt medvetande.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram