Du gamla du fria..

2014-02-05

börslögnen

Pengarna i den cirkulerande penningmängden är krediter - skulder - vilket alltid "glöms" bort, alltså att när skulden skapas existerar inte ännu ens pengarna till den "ränta" som skall betalas i framtiden. Det enda sättet som den framtida räntekostnaden någonsin kan betalas på, är om mer pengar skapas ... och hur vårt system skapar nya pengar är genom ... att utfärda mer skuld. Det här är problemet, för att överleva, vårt skuld-baserade system måste per definition fortsätta att expandera (genom att ge ut mer skuld) på grund av att räntan för att betala tidigare skulder som måste skapas genom att emittera nya skulder. Det enklaste sättet att förklara detta är att skulden aldrig kan "betala sig" eftersom det inte finns och aldrig kan finnas tillräckligt med pengar för att betala bort den.

Och efter skuldmättnanden så växer räntekostnaden i snabbare takt än vad det kan skapas nya skulder. Så det måste skapas fiktiva värden för att absorbera skulder.

Så innan vi kommer till dagens viktigaste händelse, TV - programmen, låt oss ta en titt på senaste tidens nyheter - medan världens samlade intresse nu riktas mot OS - idiotin, så är det faktiskt inte precis avskrivet hur förfärlig den globala ekonomiska situationen nu har blivit.

För att ta några exempel från de senaste dygnen, vi såg en "bakdörr bailout" av två av Italiens största och mest insolventa banker på fredag kvällen[förutom slagsmålet i parlamentet] - det vill säga, Unicredit och Intesa Sanpaolo, strax efter att Spaniens fjärde största bank, Banco Popular rapporterade en häpnadsväckande 20% sekventiell ökning av icke säkra lån. Släng i en slev av Argentina som desperat försöker skaffa fram $ 10000000000 för att undvika omedelbar kollaps, för att inte bara tala om en ny omgång av, 10 till 20000000000 € grekisk "bailout", kollapsen i December av Ford och GM s bilförsäljning, samt för grädde på moset i soppan , gårdagens katastrofala kinesiska tjänster PMI rapporten - till sitt ALL-TIME lägsta nivå, och man kan se hur nära förestående " Yellenomics "inledning är. Och så vidare.

Det krävs uppenbarligen väldigt många kockar för att göra en riktigt dålig soppa.

Rötan flyttar från centrum till marginalen, men den synliga sjukdomen rör sig från marginalerna till centrum. Detta är vad som hänt i riket av enskilt kontrollerade kreditbaserade pengar under de senaste veckorna på grund av den ihållande felprissättningen av kostnaden för krediter skapade av enskilda vinstmaximeringsintressen, som skyddas - upprätthålls - av den globala regleringsbanken. Längs vägen, har denna outfit lyckats felprissätta bara allt - aktier, hus, exotiska värdepapper, livsmedelsråvaror, ädelmetaller, konst.  Denna situation kommer att korrigeras av knapphet.  "Huvudfrågan" som cirkulerar runt världen är nu en kvävande, ​​geléartad substans som kallas "likviditetsunderskott." Allt det gör är att stoppa upp marknader. Men till slut så kommer saker och ting få misslyckas.

Samtidigt, rötan av episka felprissättningar som uttrycker sig i kollapsande valutor och ekonomier som de är tänkta att representera: Indien, Turkiet, Argentina, Ungern hittills. Italien, Spanien och Grekland skulle vara i den klubben om de hade egna valutor fria från regleringsbanken.

Inom kort, kommer folk att vara ute på gatorna engagerande med kravallpolisen, som i Ukraina. Det är länge sedan senast, naturligtvis, och förmodligen kan det inte förklaras rationellt ännu, eftersom extrema förändringar i allmänna opinionen är föremål för kontinuerlig opinionsbildningsmässig bearbetning, det förefaller för de flesta som vore det samma styrande osynliga krafter som påverkar fågelflockar och fiskstim, vilka på en gång plötsligt vänder i en ny riktning utan detekterbar kommunikation. Det är det precis omvända.

Vad annars kan förklara den fantastiska omedvetenheten av öm tillgivenhet hos den svenska allmänheten, för bröd, cirkusar och Mello? Igår kväll var de extra förolämpade med TV - nyheterna. Se, du eländiga nation av övergödda TV - zappare, frukterna av rikedom och kändisskap! Njut av din ovärdighet medan du väntar på de förestående glasögonen av Sotji-OS och mer Mello! Saker på marginalerna kan ändå avbryta trancen i centrum. Min "gissning" är att verklig ondska bryggar över det osynliga och förgör sig själv, i det dolda, oreglerade marknader av valuta-och ränteswappar kommer till ytan i ljuset av verkligheten med tiden.

Du gamla du fria som nationalsång, torde vara synnerligen väl beskrivande av folkmedvetandet ur perspektivet av att inget folk är så förslavat som det folk som på oriktiga grunder tror att det äger sin frihet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram