Den svenska självbildens haveri.

2014-02-05

Drakens konsumtion

Kärnan i dominans är inte våld (vilket endast distribueras när det inte finns något annat sätt att upprätthålla dominans) utan skapande och internalisering av en specifik uppsättning av föreställningar om hur världen fungerar. Dessa föreställningar innehåller en uppsättning värderingar och myter som styr vårt beteende och hur vi upplever världen omkring oss.

Allt de strukturer som dominerar vårt samhälle och ekonomi (den centrala statliga kumpankapitalistiska kartellen, centralbanken, likvidisering / banksektorn, som som drar nytta av imperiestrukturen) behöver göra är att övertyga oss om att deras dominans är inte bara oundviklig och naturlig utan den är perfekt och nödvändig för vårt eget bästa.

Vi kan avgränsa denna övertygelse som skapar sin dominans med en uppsättning enkla om - då uttalanden Om vi tror på vad de vill att vi ska tro, har de vunnit och vi har förlorat: deras fortsatta dominans garanteras utan våld eller övertalning.

1. Om vi anser att skuldsättningen är oundviklig, har de vunnit och vi har förlorat.

2. Om vi tror att det vi bär, köper, kör, visar och konsumerar definierar vår identitet och plats i världen, har de vunnit och vi har förlorat.

3. Om vi tror att vi uttrycker oss genom vad vi köper, konsumerar, förevisar och äger, då vi har gått in i ett tillstånd av ständig osäkerhet från tonåren, har de vunnit och vi har förlorat.

4. Om vi tror att utan deras imperium, skulle världen förgås, har de vunnit och vi har förlorat.

5. Om "nyheter" gör oss rädda, oroliga, frustrerade och arga, har de vunnit och vi har förlorat.

6. Om vi tror att att vara ansluten till och konsumerar digitala medier under varje vaken timme inte bara är nödvändigt utan önskvärt som en display av känslomässig svalka och status, har de vunnit och vi har förlorat.

7. Om vi tror att snabbmat och förpackade livsmedel är billiga, välsmakande och bekväma, har de vunnit och vi har förlorat.

8. Om vi tror att vi skulle gå under utan en betalning från den styrande så har de vunnit och vi har förlorat.

9. Om vi anser att frågor såsom arbetslöshet och bruttonationalprodukten (BNP) är meningsfulla mått på tillståndet i samhället, har de vunnit och vi har förlorat.

10. Om vi tror att vår identitet och självkänsla flödar från vårt medlemskap i olika "indelningar" definieras av signifikanter såsom sporter, lag, logotyper, företagslogotyper, tatueringar, program och musik vi konsumerar, varumärken och andra förbrukningsartiklar, har de vunnit, och vi har förloras.

11. Om vi tror att samhället av idag är perfektionen av allt som är bra om samhället snarare undertrycker allt som egentligen är bra i samhället, har de vunnit och vi har förlorat.

12. Om vi tror att inlärning, individuellt eget fritt tänkande och intellektuell prestation ska hånas som "elitistisk", de har vunnit och vi har förlorat.

13. Om vi anser att hälsoresultat är beroende av att konsumera nävar av piller, har de vunnit och vi har förlorat.

14. Om vi tror att det är normalt att överföra den stora majoriteten av våra inkomster till av bankerna staten och en handfull kumpankapitalistiska karteller, har de vunnit och vi har förlorat.

15. Om vi tror att världen styrs av hemliga sällskap över vilka vi inte har någon makt, har de vunnit och vi har förlorat.

16. Om vi inte vet vad de gör med oss själva när vi shoppar, köper, konsumerar och tar till oss underhållning / nyheter som är tillgängliga, har de vunnit och vi har förlorat.

17. Om vi tror att det finns en betydelsefull skillnad mellan de två olika politiska partier, har de vunnit och vi har förlorat.

18. Om vi tror att vi har rätt till bekvämlighet, statligt stöd, etc. som en födslorätt utan att engagera oss i den demokratiska processen, har de vunnit och vi har förlorat.

19. Om vi tror att vi är maktlösa för att ändra något annat än vår nuvarande mix av konsumtion, har de vunnit och vi har förlorat.

20. Om vi tror att ljuga, fuska, dribblar med siffrorna, driver våra offer eller prestationer, spela med systemet och vara tyst delaktig i andras lögner som är påhitt, bedrägerier och förskingring som krävs för att komma framåt i systemet, har de vunnit och vi har förlorat.

Här är några "det behöver inte vara så här" - relaterade aforismer:

". Det finns ingen säkerhet på denna jord, det finns bara möjligheter" (Douglas MacArthur)

". Vi är vad vi gör upprepade gånger" (Aristoteles)

"Gör saken och du skall ha befogenhet. " (Ralph Waldo Emerson)

"Varje intelligent idiot kan göra saker större, mer komplexa och mer våldsamma. Det tar en touch av geni och en hel del mod för att gå i motsatt riktning." (EF Schumacher)

"Vet du vad som förvånar mig mer än något annat? Det är impotensen av våld för att organisera något." (Napoleon Bonaparte)

"Vad som än är fortfarande medvetslöst framträder senare som ödet." (Carl Jung)

"En hälsosam hemlagad familjemåltid och ett hems trädgård är revolutionära handlingar. " (CHS)

"Varje tillräckligt avancerad kartells åtgärder är omöjlig att skilja från magi." (CHS)

"Målet i livet är inte att vara på sidan av majoriteten, utan att slippa att befinna sig i ledet av de vansinniga " (Marcus Aurelius, Meditationer) MIN FAVVO!

"Passiv absorption av marknadsföring-dominerade medier är den främsta aktiviteten på planteringen i sinnet och det är naturligtvis målet för de koloniala överherrarna: distraktion, passivitet, förvirring, dividera och härska, och den gamla tillställningen, ekonomisk desperation. " (CHS)

Jag finner det faktiskt lite irriterande att 4 % av svenskarna berättar att de har medverkat till mutor, medan 18 % känner någon som har medverkat till mutor. Så antingen känner alla svenskar varandra och det är samma gamla mutkolvar som håller på hela tiden, eller....så är Cecilia Malmström imbecill om hon inte har väldigt smarta förklaringar på detta.

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram