Regleringsbankens frihet

2014-01-31

Repin Slaves

Det var en gång - ungefär mellan maj 2010 och våren hösten 2011 - när allt hela världen hade att oroa sig för var Grekland. Sedan när insikten äntligen grydde att eftersom en Grexit från euroområdet skulle döda euron och den europeiska drömmen om skuldintegrationen med så mycket " politiskt kapital "investerat, krossa Deutsche Bank och föra tillbaka den mycket fruktade (av tyska exportörer) D-marken, så blev det klart att det inte finns någon rädsla för att Grekland, som nu är ett skröplig skal av ett land med en kollapsad ekonomi och ett samhälle i spillror, har blivit en slavstat till europeiska byråkrater, affärer med banker, som kommer aldrig att bli formellt sparkade ut ur Europa och att endast en intern kupp skulle göra det möjligt att äntligen bryta sig fri från de kopplingar av icke-valda europeiska tyranner. [kort mening] 

Och då världen gått vidare till viktigare saker:. Som Japan, Kina Tillväxtmarknader och hur de alla njuter av Feds tapering Tråkigt nog måste det rapporteras , att Grekland är åter tillbaka på scenen.

WSJ:

High-level officials from the International Monetary Fund, the European Commission, the European Central Bank, senior euro-zone officials and the German and French finance ministers were present, according to people with direct knowledge of the situation. They spoke on condition of anonymity because they aren't authorized to talk to the press.

They were trying to figure out how to tackle two issues threatening to unsettle the fragile economic recovery in Greece and the broader euro zone.

They discussed how to press the Greek government to forge ahead with unpopular structural reforms; and second, how to scramble together extra cash to cover a shortfall in the country's financing for the second half of the year, estimated at €5 billion-€6 billion ($6.81 billion-$8.17 billion).

Visst, detta är Europa, så ingenting är någonsin bestämt:

" Mötet var resultatlöst , personer med insyn i situationen sade i samtal med de grekiska myndigheterna att de fortsätter på distans-även om företrädare för de tre institutionerna, den så kallade trojkan, har lagt sina planer på att resa till Aten på is. Oron växer därför att Grekland står inför en stor refinansiering av statsobligationer i maj på 11 miljarder €. IMF har inte betalats ut något stöd till Grekland sedan juli och ligger 3800000000 € efter i schemalagda stödutbetalningarna från IMF som insisterar på att " ha en klar bild av landets ekonomi om 12 månader, och detta villkor har alltså inte uppfyllts ."

Så poserandet återupptas, med trojkan som låtsas att den inte kommer att lämna över pengarna om inte Grekland "reformerar", och Grekland lovar att "reformera" så fort det får medlen. Inget nytt här.

Så vad är då nytt med detta, är det att äntligen revs fasaden av grekisk suveränitet och oberoende bort när beslutet om Grekland ägde rum ... utan
Grekland: "Greklands finansminister Yiannis Stournaras, som fick sin briefing av pressen i samma byggnad vid detta tillfälle, var nämligen inte inbjuden.

Vilket är rätt beskrivande - trots allt, när en nation är förslavade och har ingen suveränitet, den inte förtjänar att ha en röst om sin framtid.
Men det ödet väntar ju oss alla inom regleringsbankens regi.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram