As times good bye

2014-01-31

Med IMF frenetiskt kämpande för att täcka sina prognosfel och modell-haverier bland en växande oro som ingen kunde ha sett komma, har ändå smittan börjat sprida sig. Med alla ögon fästa på Turkiet (fritt fallande igen) eller Ukraina (aldrig på fast nivå), så är Argentinas problem exploderande.

De senaste dagarna har Argentina sett räntorna på sina 2017 års obligationer skrika som häxpipor allt högre från 11% till 19% ... och för 2015 års obligationer kan de nu beundra när priserna kollapsar.

Detta är det värsta tillväxtmarknadsobligationspriset / avkastningen som är tillbaka på dalar / toppar sedan oktober 2012. Med pesons dramatiska 15% devalvering förra veckan stabiliserades den officiella kursen runt 8/USD, vilket gör att den himmelska-dollarkursen är tillbaka till som värst runt 12.80 vilket innebär att mer smärta kan förväntas att komma.

Partyt har just börjat och musiken börjar tona bort..

20140131_arg1_0

Hur som helst. Återhämtningen är här och tillväxten har tagit fart och allt kommer att riktas in mot Mello och OS. En detalj i sammanhanget är som alltid bankernas balansräkningar, där spanska banker nu går från klarhet till klarhet. Antalet lån som havererar till sin funktion tycks möjligen öka en smula vilket kanske kan ha en effekt på bankernas balansräkningar, men ingen anledning till oro.

Dråplige Draghi är prisbelönt och med lite assistans från Åsa Nisse så kan de nog komma fram till en bra opinionsbildningsmässig förklaring...

20140131_spanska dåliga lån.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram