Festmissiv är här med farlig dramatik..

2014-01-27
Det opinionsbildningsmässiga mediakriget eskalerar nu, när de finansiella parasiterna vänder sig inåt inom regleringsbanken och börjar att kannibalisera på varandra inför den kommande kollapsen.

Tidigare idag, Forbes lyckades skrämma marknaden med en bombastisk rapport om att Kinas affärsbanker hade fått i uppdrag av PBOC (centralbanken Public Bank of China) att stoppa kontantöverföringar - något som skulle få ödesdigra konsekvenser för Kinas banksystem som befinner sig precis före sin nyårshelg, och som skulle skicka banksystemet i panik, precis när som Kina är desperat för att undvika all turbulens inför den potentiella skuggbankkonkurs som kommer till helgen.

Bortsett från att man normalt inte alls bör förlita sig på officiella PBOC bulletiner, skrivna på deras webbplats (där man finner ingenting av detta meddelande), så kan man helt enkelt hålla reda på interbanklikviditets indikatorer såsom repa och SHIBOR, som båda sjönk , vilket tyder på att likviditeten faktiskt förbättrats.

Hur som helst, här är vad som egentligen hände, enligt uppgifter från Kina Compass. "Forbes kolumnist Gordon Chang" hävdade i en numera hyfsat ofta citerad artikel idag, inatt, att Peoples Bank of China "hade instruerat affärsbanker att stoppa kontantöverföringar. Changs kolumn med rubriken "Kina Stoppar banköverföringar," särskilt hänvisande till Citibanks kinesiska grenar. Rapporten kan ses som i sin helhet vilseledande. "

Man kan nu med fördel fokusera på de verkliga "svagaste länkarna" i Kinas banksystem, av vilka det finns många, som backas upp av fakta, inte minst som det nu är ovillkorlig risk för en kommande skuggbankkonkurs.

Citibanks kundwebbplats erbjuds följande meddelande:

Viktigt: 1. På grund av systemunderhåll av Folkets Bank of China, inhemska RMB Fund Transfer via Citibank (Kina) Online och Citi Mobile kommer att försenas under januari 30, 2014, 16:00 pm till 2 februari 2014, 18:30 pm. När det gäller fond tillgängligheten på den mottagande banken, det beror på behandlingskrav och handläggningstid av den mottagande banken. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter. 2. Under vårfesten, kommer valutaöverföring Transaktion via Citibank (Kina) Online och Citi Mobile inte vara tidsmässigt tillgänglig från 30 januari 2014 18:00 pm till 7 feb 2014 09:00. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter. Om du har några frågor, vänligen kontakta oss via vår 24-timmars bank hotline på 800-830-1880 eller kreditkort hotline på 400-821-1880. Om du ringer från andra delar av världen, var god kontakta oss på 86-20-38801267 för banktjänster eller 86-21-38969500 för kreditkort tjänster.

Allt detta sagt, Kina har förvisso alltför verkliga likviditet (och solvens) problem - av vilka inget har något att göra med en uppgiven självmordshandling från PBOC - som förklaras här stor omfattning. Vilket fångas bäst av det faktum att både Kinas och HSBC: s CDS är båda på multi-månaders topp. Som sagt, i krig är det alltid sanningen som lider första offret.

 20140126_china_0

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram